Τι άλλο να κάνει ο Ρομπέρτο; Κατέβασε ρολλά, ενώ είχε προβλέψει οτι ο Ολυμπιακός θα νικούσε και 1-0 με γκολ του Κασάμι! Για 70 λεπτά ο Ολυμπιακός απειλούταν μόνο από στημένα, ήταν καλά οργανωμένος, είχε πετύχει γκολ, μπορουσε και άλλο, ενώ όταν άρχισε η κόπωση, με τη Γιούβε να έχει κλείσει τους ερυθρόλευκους στα καρέ της, μίλησε η κλάση του μεγάλου Ισπανού γκολκίπερ που είπε "όχι" σε Πογκμπά, Τέβες και Μοράτα! Σπουδαία νίκη με την οποία οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στο κόλπο της πρόκρισης και πάνε πλέον και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με την ψυχολογία στα ύψη! Φοβερός Τσόρι και μεγάλη δουλειά από Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά στα χαφ.

Το `χε πει ο Ρομπέρτο!

Με 4-2-3-1 έμοιαζε η διάταξη του Ολυμπιακού (ο Μανιάτης τρίτο χαφ που έβγαινε δεξιά, στο κέντρο Μιλιβόγεβιτς-Εντινγκά), με τους ερυθρόλευκους πάντως να μπαίνουν καλά και να απειλούν με Μήτρογλου στο 4` και με το φάουλ του Τσόρι στο 7` που απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Μπουφόν! Η Γιούβε την πρώτη φορά που βγήκε μπροστά άγγιξε το γκολ στο 12`, με τον Ελαμπντελαουί να διώχνει πάνω στη γραμμή την προβολή του Τέβεζ, με τους παίκτες του Αλέγκρι να είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα, όπως και στο 17` με τον Τέβες να κάνει λάθος πάσα στον Μοράτα.

Στο 20` δεν μέτρησε σωστά το γκολ του Τέβες ως οφσάιντ, όμως η πρωταθλήτρια Ιταλίας με δύο κόρνερ είχε ισάριθμες ευκαιρίες... Οι "μπιανκονέρι" σιγά-σιγά έδειχναν να ανακτούν το κέντρο, σε ένα ισορροπημένο πάντως ματς. Στο 27` ο Μαζουάκου βρήκε τον Τσόρι που κοντρόλαρε και σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, με τους γηπεδούχους να απειλούν μετά από ώρα. Η Γιουβέντους προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις από τον άξονα, με μπαλιές προς τον Τέβες, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Έτσι, στο 35` ο Μποτία έκλεψε την μπάλα, ο Τσόρι βγήκε έναν με έναν, έδωσε στον Μήτρογλου που βρήκε τον Κασάμι και αυτός με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0!!! Ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος, είχε γρήγορες επιστροφές, είχε ανακτήσει την κατοχή (φοβερός Τσόρι), είχε τις ευκαιρίες και προηγούταν δικαιότατα με τους Ιταλούς να απειλούν μόνο με στημένα, όπως στο 42`.

Μεγάλος γκολκίπερ!

Η άμυνα κόλλησε στο 51` και ο Λιχτστάινερ με πλασέ στην κίνηση απείλησε με ισοφάριση, με τη Γιούβε να έχει μπει πιο καλά στο β` και τον Ολυμπιακό να έχει δώσει μέτρα. Ο Μαρκίζιο μπήκε στη θέση του Πίρλο, αλλά το πρέσινγκ των γηπεδούχων απέδιδε καρπούς, αφού μετά από άλλο ένα κλέψιμο ο Κασάμι βγήκε σε θέση πλάγια, όμως το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ! Ο Ρομπέρτο με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν στο κοντινό σουτ του Μοράτα στο 65`, με τον Μίτσελ στο μεταξύ να βάζει τον Αφελάι αντί του Μήτρογλου, δίχως να αλλάξει κάτι στη διάταξη.

H Γιουβέντους πίεσε από το 70` έχοντας ένα εκρηκτικό 10λεπτο, χάνοντας ευκαιρίες με τον Μοράτα (δις) και τον Ρομπέρτο να είναι ανίκητος λέγοντας "όχι" σε Πογκμπά (σέντρα-σουτ) και Τέβες! Ο Αλέγκρι ρίσκαρε, βάζοντας και Περέιρα στη θέση του Ογκμπόνα. Η ζημιά παραλίγο να γίνει στο 80` αλλά ο Ρομπέρτο κράτησε στη σέντρα-σουτ του Πογκμπά, όπως και ένα λεπτό μετά που απέκρουσε το σουτ του Μοράτα και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Μίτσελ έβαλε τον Φουστέρ να κρατήσει λίγο μπάλα, με τον Ισπανό να αποκρούει και πάλι το σουτ του Τέβες! Μπήκε και ο Τζοβίνκο, η Γιούβε συνέχισε να πιέζει, όμως δεν άλλαξε κάτι με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη! 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Μποτία, 56' Μαζουάκου – 38' Λιχστάινερ, 59' Πογκμπά, 67' Μαρκίζιο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μανιάτης, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (90+1' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (85' Φουστέρ), Μήτρογλου (70' Αφελάι)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Ογκμπόνα (78' Περέιρα), Μπονούσι, Λιχστάινερ, Πογκμπά (87' Τζιοβίνκο), Πίρλο (57' Μαρκίζιο), Ασαμόα, Βιδάλ, Μοράτα, Τέβες