Τελειώσανε οι ημιτελικοί του Champions League και έχουμε πλέον το αναμενόμενο ζευγάρι τελικού: Μπαρτσελόνα - Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ! Σίγουρα πολύ θεαματικός τελικός, από τα κορυφαία ευρωπαϊκά ντέρμπι με δύο τεράστιους συλλόγους να συγκρούονται για τον κορυφαίο διασυλλογικό τίτλο ξανά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι ημιτελικοί ουσιαστικά κρίθηκαν στα πρώτα παιχνίδια σε ότι αφορά και τα δύο ζευγάρια.
 
Στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης αναφερθήκαμε αρκετές φορές το τελευταίο διάστημε και «κουραστήκαμε» λίγο από το overdose που πήραμε με τα 4 συνεχόμενα ντέρμπι μεταξύ τους.
 
Σε γενικές γραμμές όμως, προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα, αυτή που ούτως ή άλλως ήταν το φαβορί και πριν αρχίσουν τα παιχνίδια. Αυτό δεν αλλάζει, παρότι η Ρεάλ έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία και στα δύο ματς. Έχω την εντύπωση πως η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη, ειδικά στο πρώτο ματς και μέχρι την στιγμή της αποβολής του Πέπε. Αυτό ήταν το σημείο κλειδί συνολικά στην μάχη για την πρόκριση.
 
Τo ματς αυτό πήγαινε προς την ισοπαλία, με τις δύο ομάδες να έχουν το παιχνίδι υπό τον έλεγχό τους, κάθε μια με τον δικό της τρόπο. Η προετοιμασία των ομάδων για το ματς από τεχνικής άποψης, η ένταση και η πίεση στους ποδοσφαιριστές, η ανταγωνιστικότητα και η αντιπαλότητα είχαν φτάσει στο «κόκκινο». Αποτέλεσμα ήταν να «σπάσουνε» οι ισορροπίες όσον αφορά την ψυχολογική προετοιμασία των ομάδων. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και φάνηκε να υπερτερούν στον τομέα του αυτοελέγχου.
 
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο gazzetta.gr