Από εκεί και πέρα δύο ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης και η ήττα από τη Μάλμε συμπληρώνουν τον μέχρι σήμερα εκτός έδρας απολογισμό του.

Το ματς με τη Γιουβέντους, βεβαίως, απόψε στο Τορίνο, είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα. Είναι το κίνητρο πολύ μεγαλύτερο και για τους περισσότερους παίκτες του «ερυθρόλευκου» ρόστερ ένα ματς-τελικός κόντρα σε ένα από τα πιο βαριά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, σημαίνει πολύ περισσότερα από το όποιο παιχνίδι για την ελληνική Λίγκα στο Αγρίνιο ή στην Τρίπολη. Ας είμεθα ειλικρινείς, αλλά και λογικοί...

Από την άλλη πλευρά, για κάποιον που ποτέ δεν κατάλαβε το θεώρημα του Κώστα Μητσοτάκη «0+0=14%», είναι πολύ εύκολο να εξηγήσει ότι το διακύβευμα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ μεγαλύτερο από τον «χρυσό» βαθμό που θα διεκδικήσει απόψε κόντρα στη Γιούβε.

Βαθμολογικά είναι ένας βαθμός που ισούται ευρωπαϊκά με... τρεις νίκες και οικονομικά με πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ! Είναι ένας βαθμός πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ που ισούται αυτόματα με έξι βαθμούς, αφού θα έρθει να προστεθεί στο μπόνους των πέντε πόντων που δίνει η UEFA στις ομάδες που προκρίνονται από τη φάση των ομίλων.

Για την ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού πρόκειται για τον βαθμό-διαβατήριο στην ευρωπαϊκή ελίτ που λογικά θα σφραγίσει τη θέση του στο φετινό ευρωπαϊκό top-25 και από του χρόνου θα τον φέρει πάνω από την 20ή θέση στη βαθμολογία της UEFA. Μαζί με τη δεύτερη σερί πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του, συνθέτουν σκηνικό ευρωπαϊκής καταξίωσης για μία ομάδα που ναι μεν αμφισβητείται σφόδρα εντός των συνόρων, αλλά έχει κάνει σημαντικά βήματα εξέλιξης έξω από αυτά.

Από την άλλη πλευρά, για τον Ολυμπιακό που έχει μπερδέψει αρκετά τη φίλαθλη κοινή γνώμη για το ποιες είναι οι πραγματικές φετινές του δυνατότητες το ματς στο Τορίνο προσφέρεται για απαντήσεις και η λογική εικόνα του εξυπηρετεί το στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Μίτσελ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις μία τόσο μεγάλη ομάδα, όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο...

Το πρώτο μήνυμα εστάλη, αλλά θα υπάρξει συνέχεια...

Απ' ότι μαθαίνω, ο εκνευρισμός στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν μεγάλος για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Αχαρναϊκό στη Ριζούπολη και τον κίνδυνο βαριάς τιμωρίας που ενδέχεται να προκαλέσουν. Το βάρος στη χθεσινή μέρα έπεσε πάνω στον αγώνα του μπάσκετ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αφού υπήρξε πολύ μεγάλος φόβος για την ομαλή διεξαγωγή του.

Οι πρώτες συστάσεις φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και η συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ στο κλειστό χαρακτηρίζεται, σε μεγάλο βαθμό, υποδειγματική. Το όλο ζήτημα, πάντως, θα έχει και συνέχεια (άμεσα), προκειμένου να καταστεί σαφές ότι οι ίδιοι οι οπαδοί θα πρέπει να περιφρουρήσουν την ομαλότητα, για να μην επαναληφθούν εικόνες όπως της Κυριακής.

Πηγή: sentragoal.gr