Επίσης, τόνισε πως ό,τι και αν πει ο ίδιος στους παίκτες του για να τους ανεβάσει τη ψυχολογία αποτελεί μικρότερο κίνητρο από το ότι φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και την πιθανότητα συνέχειας στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.

«Συμπληρώνω σχεδόν δύο χρόνια και γνωρίζετε πως παίζω πάντα για τη νίκη. Αν κάποιος παίζει για την ισοπαλία, θα χάσει», είπε αρχικά ερωτηθείς για το αν έχει στο μυαλό του τον βαθμό που θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να συνεχίσει στην Ευρώπη και συνέχισε: «Ξέρουμε πως θα μπορούσε να αποτελέσει μία δικαιολογία ότι έχουμε στον όμιλό μας τις πρωταθλήτριες Γιουβέντους και Ατλέτικο, όμως κανείς δεν είπε πως είμαστε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ. Εμείς αύριο θα πάρουμε τη νίκη, θα φτάσουμε τους 9 βαθμούς και θα τελειώσουμε τον όμιλο με 9 βαθμούς και θα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα».

Τώρα που έχει δει τη Μάλμε, πόσο σπουδαία θα είναι αύριο η νίκη για τον Ολυμπιακό (Σουηδός δημοσιογράφος από το Κανάλι 4): «Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μάλμε, την έχουμε παρακολουθήσει αρκετά. Τη σεβόμαστε και την υπολογίζουμε, όπως υπολογίζουμε κάθε αντίπαλο. Το είπαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Όμως, τόσο η Μάλμε όσο κι εμείς, υποφέραμε το ίδιο, μιας και είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες ομάδες, τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, έχουμε τα «όπλα» μας, παίζουμε στην έδρα μας και θα χρησιμοποιήσουμε τα «όπλα» μας για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Για το αν θα παίξει ο Φουστέρ αύριο: «Ναι. Θα ήθελα να κάνω και μία διευκρίνιση για μία ερώτηση που κάνατε πριν στον Νταβίντ για την ψυχολογία των παικτών. Οι παίκτες πρέπει να αναγνωρίζουν σε ποια ομάδα παίζουν και να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το αν έχει γίνει ανάλυση του πρώτου αγώνα με τη Μάλμε και το αν έχει κάποιο πλάνο: «Το μάθημα που πήραμε το έχουμε κατανοήσει. Ήμασταν αδύναμοι και στις δύο περιοχές και χάσαμε. Φυσικά και έχουμε ετοιμάσει κάποιο πλάνο και θέλουμε να το αναπτύξουμε για να πάρουμε τη νίκη. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά έχουμε σχεδιάσει κάποια πράγματα και θέλουμε να μη κάνουμε τα ίδια λάθη με εκείνα του πρώτου αγώνα».

Για το πώς βλέπει τους παίκτες του και αν βλέπει στα μάτια τους ποδοσφαιρικό εγωισμό να επιστρέψουν στις επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Ό,τι και να πει ένας προπονητής στους παίκτες του, ό,τι εμψύχωση και κίνητρο να τους δώσει, το ότι φορούν τη φανέλα του Ολυμπιακού και ότι παίζουν στο Τσάμπιοςν Λιγκ και έχουν ευκαιρία να προκριθούν στις 16 καλύτερες ομάδες, είναι μεγαλύτερο κίνητρο από οτιδήποτε και να τους πει ο προπονητής. Αν χρειαζόταν ένας προπονητής να τους δείξει πόσο σημαντικό είναι να παίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη μεγαλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη, τότε δεν θα χρειαζόμασταν ούτε καν προπονητή να φτιάξει την ενδεκάδα, αλλά μάγο».

Για την απόφαση του Αμπιντάλ να σταματήσει το ποδόσφαιρο και το αν υπολογίζεται αύριο, με βάση ότι σε λίγες μέρες δεν θα είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού: «Δεν έχω αυτή την πληροφόρηση. Είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και μέχρι να μάθω το αντίθετο, θα συνεχίσει να παίζει. Αν κάποιος παίκτης έχει πάρει κάποια απόφαση και δεν με έχει ενημερώσει, θα συνεχίσει να παίζει μέχρι να το κάνει».