Να δείξει δηλαδή ότι δεν ζαλίζεται εκεί που βρίσκεται ολομόναχος στην κορυφή, καθώς το μεγάλο ζητούμενο ήταν να αποδείξει στο τέλος ότι η ομάδα του είναι καλή όχι μόνο στα δύσκολα και μεγάλα, αλλά κυρίως στα μικρά και στα εύκολα.

Οταν, όμως, βλέπεις 2 χιλιάδες κόσμο να τρέχει στο αεροδρόμιο για να αποθεώσει μια εκτός έδρας νίκη, καταλαβαίνεις ότι εδώ υπάρχει ένα σύνδρομο στέρησης, που δύσκολα μπορεί να το καταπολεμήσει, ακόμη κι ο προπονητής που το έχει επισημάνει από την αρχή της σεζόν.

Κακά τα ψέματα, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει κουλτούρα πρωταθλητισμού, όπως ο Ολυμπιακός. Ποτέ κανένας οπαδός δεν θα ξεκινούσε να πάει από τον Πειραιά στο «Ελ. Βενιζέλος» για να στρώσει χαλί στους παίκτες, μόνο και μόνο επειδή θα είχαν νικήσει σ’ ένα ματς στην αρχή της σεζόν μέσα στην Τούμπα. Αυτή είναι η διαφορά και το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον ΠΑΟΚ.

Αλλωστε, και στον Παναθηναϊκό από χθες έπαψαν να υπολογίζουν τον εκ Βορρά κίνδυνο. Αν και δεν το λένε, πιστεύουν ότι ο μοναδικός αντίπαλος στα όποια όνειρα μπορούν να κάνουν για πρωταθλητισμό θα είναι από δω και πέρα ο Ολυμπιακός, άσχετα αν χθες άφησαν 1-1 στον Αστέρα Τρίπολης και πέταξαν την ευκαιρία να τον περάσουν στη βαθμολογία.

Ενα θέμα είναι τώρα οι αντιδράσεις όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και των βασικών του αντιπάλων.

Ο Ιβάν Σαββίδης φερόταν έτοιμος να ρίξει 2 εκατομμύρια ευρώ στις μεταγραφές του Ιανουαρίου για την απαραίτητη ενίσχυση, αλλά δεν αποκλείεται ν’ αρχίσει να... φρενάρει και... να το κουβεντιάζει πάλι, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο.

Οσο για τον Παναθηναϊκό... από κοντά κι ό,τι βγει. Περιθώρια για σοβαρές διορθωτικές κινήσεις δεν υπάρχουν. Ελλειψη χρημάτων, στάση καλών μεταγραφών!

Πηγή: efsyn.gr