Τους... χόρεψαν!

Η Μπαρτσελόνα μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι και αποφασισμένη να τελειώσει την πρόκριση από πολύ νωρίς, αλλά και να δείξει στους εχθρούς της πως η... τριπλέτα Μέσι – Νεϊμάρ – Σουάρες έχει πάρει πλέον φωτιά. Στο 12' ο Σουάρες με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 16' κατάφερε να ανοίξει το σκορ και μάλιστα εύκολα, μετά από τραγικό λάθος του Κομπανί που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά. Το γκολ αυτό έδωσε... αέρα στους Καταλανούς, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 26' ο Σουάρες έχασε μοναδικό τετ α τετ για να πετύχει και δεύτερο τέρμα, κάτι που έκανε τελικά τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έδωσε στον Άλμπα, αυτός γύρισε στην περιοχή και ο Ουρουγουανός με προβολή έγραψε το 0-2. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρότι μέχρι το 45' η Μπάρτσα έχασε κι άλλες ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι στο 44' με τον Ντάνι Άλβες.

 

Η γκολάρα, η κόκκινη και το χαμένο πέναλτι

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς άλλαξε σημαντικά, καθώς η Σίτι προσπάθησε να αντιδράσει και από τα πρώτα λεπτά έψαξε το γκολ. Στο 49' με κεφαλιά του Τζέκο η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η σουτάρα του Αγκουέρο πέρασε εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 69', όταν ο Σίλβα με τρομερό τακουνάκι άδειασε δύο αντιπάλους, βρήκε τον Αγκουέρο και ο Αργεντινός με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2. Το γκολ αυτό έδωσε έξτρα ώθηση στους «Πολίτες», όμως στο 74' τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, καθώς αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κλισί.

Έτσι λοιπόν, το ματς κύλησε ήρεμα προς το φινάλε, αφού και η Μπάρτσα δεν έψαξε ιδιαίτερα το γκολ. Στο 93' πάντως θα μπορούσε η υπόθεση πρόκριση να έχει τελειώσει, όταν ο Μέσι κέρδισε πέναλτι από τον Σαμπαλέτα, όμως ο Χαρτ απέκρουσε την εκτέλεση του Αργεντινού και κράτησε το 1-2 που δίνει ακόμα κάποιες ελπίδες στη Μάντσεστερ για τον επαναληπτικό...

 

Οι συνθέσεις:


Μάντσεστερ Σίτι (Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερνάντο, Μίλνερ, Νασρί (62’ Φερναντίνιο), Σίλβα (78’ Σανιά), Τζέκο (68’ Μπονί), Αγουέρο.

Στον πάγκο: Καμπαγέρο, Μανγκαλά, Λάμπαρντ, Νάβας.

Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Άλβες (75’ Αντριάνο), Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71’ Ματιέ), Ινιέστα, Σουάρες, Νεϊμάρ (80’ Πέδρο), Μέσι.

Στον πάγκο: Μπράβο, Σέρζι Ρομπέρτο, Ραφίνια, Τσάβι.