Η Ρεάλ δε νίκησε ούτε στο 7ο φετινό ματς την Ατλέτικο, με τον 1ο προημιτελικό στο "Βιθέντε Καλντερόν" να ολοκληρώνεται ισόπαλος με 0-0, σε ματς με πολύ γκρίνια!

Άγιος... Όμπλακ!

Με τους "μπλάνκος" να έχουν 10 τελικές στο πρώτο μέρος και τον Όμπλακ καλύτερο παίκτη της Ατλέτικο, η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο "Βιθέντε Καλδερόν" και σαφώς δικαιούταν ένα γκολ. Ο Σλοβάκος γκολκίπερ είπε "όχι" στον Μπέιλ στο 4` αλλά και στο φάουλ του Ρονάλντο στο 9`. Οι "ροχιμπλάνκος" δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, οι Κρόος, Χάμες και Μόντριτς είχαν κυριαρχήσει στα χαφ, με τον Μπέιλ να χάνει άλλη μια καλή ευκαιρία στο 32`, όπως και ο Χάμες στο 37` με τον Όμπλακ να έχει κατεβάσει ρολλά! Ο Μόντριτς στο 40` δεν μπόρεσε να κρεμάσει τον Σλοβάκο και στο 43` ο Βαράν έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μπενζεμά δεν τελείωσε τη φάση μόνος του, η μπάλα έφτασε στον Χάμες, με τον γκολκίπερ της Ατλέτικο να είναι πάλι εκεί! Το ημίχρονο λοιπόν έληξε 0-0, αποτέλεσμα άδικο φυσικά για τη Ρεάλ.

Ντέρμπι με τα όλα του!

Η Ατλέτικο μπήκε καλύτερα στο β` μέρος, κράτησε μπάλα και στο 49` ο Χουανφράν από καλή θέση είχε κεφαλιά άουτ. Τα νεύρα ήταν τεντωμένα, ο Μάντζουκιτς στο 51` ζήτησε πέναλτι για αγκωνιά (!), το οποίο δεν φάνηκε καθαρά αν ήταν, φάνηκε όμως πολύ καθαρά η μπουνιά που του έριξε ο Καρβαχάλ λίγο μετά μες στην περιοχή, σε μια μονομαχία των δύο παικτών εκτός φάσης στο 62`! Πάντως, η Ρεάλ είχε ισορροπήσει και στο 68` πάτησε με αξιώσεις την περιοχή, αλλά Μπενζεμά και Μπέιλ έχασαν την ευκαιρία. Οι "κοκορομαχίες" είχαν χαλάσει το ματς, με τις δυο ομάδες πάντως να κυνηγάνε το γκολ.

Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά στο τέλος με το 0-0 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρά την πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά.