Αν δεν ήταν το αυτογκόλ του Ματιέ στο 82` θα γράφαμε για 100% πρόκριση της Μπαρτσελόνα αν και με το 1-3, ποιες είναι οι πιθανότητες της Παρί να νικήσει και να πάρει την πρόκριση στη Βαρκελώνη; Όπως και να `χει, η Μπάρτσα είχε δοκάρι με τον Μέσι, πέτυχε τρία γκολ (ένα ο Νεϊμάρ και δυο φοβερά τέρματα ο Σουάρες) και πήρε δίκαια τη νίκη κόντρα σε μια "φλύαρη" Παρί που είχε τα ατού της σε τραγική μέρα (Νταβίντ Λουίζ και Καβάνι) και βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός ημιτελικών.

Και δοκάρι και γκολ!

Οι "μπλαουγκράνα" μπήκαν κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα, όμως στο 8` η Παρί απείλησε στην κόντρα, όμως ο Παστόρε μπερδεύτηκε στο γύρισμα του Ματουιντί και η ευκαιρία πέταξε. Η Μπάρτσα ανέβαζε στροφές και ο Μέσι στο 14` με σουτ τράνταξε το δοκάρι του Σιρίγκου! Ό,τι δεν έκανε ο Μέσι, έκανε ο Νεϊμάρ με τον Αργεντινό να του σπάει την μπάλα και τον Βραζιλιάνο να πλασάρει εύστοχα!

Μέσα σ` όλα, ο Τιάγκο Σίλβα τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Νταβίντ Λουίζ. Ο Ματσεράνο στο 29` με τάκλιν αυτοθυσίας έκοψε τελευταία στιγμή τον Καβάνι, ενώ στο 35` ήρθε η πρώτη τελική για την Παρί με την προβολή του Καβάνι που δεν ανησύχησε όμως τον Τερ Στέγκεν. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να έχει τις εντυπώσεις και την ουσία, προηγούμενη με 0-1.

Γκολάρες Σουάρες!

Η Παρί ξεκίνησε πιο δυνατά στο β` μέρος, είχε δυο σουτ με Παστόρε (49`) και Ραμπιό (51`), αλλά τα χαλούσε στην τελική πάσα, όπως φάνηκε και στη φάση του 57` που ο Καβάνι σπατάλησε μια αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις. Η Μπάρτσα όμως είχε το δολοφονικό ένστικτο και στο 67` καθάρισε τη νίκη και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την πρόκριση! Ο Σουάρες από δεξιά συνέκλινε προς τα μέσα "αδειάζοντας" Νταβίντ Λουίζ και Καμπάιγ και με άψογο πλασέ έκανε το 0-2 με ένα φανταστικό γκολ!

Ο Τερ Στέγκεν στο 69` νίκησε και πάλι τον Καβάνι, αλλά ο Σουάρες δεν είχε τέτοια προβλήματα! Στο 79` εξέθεσε και πάλι τον Νταβίντ Λουίς και με φοβερό φαλτσαριστό πλασέ έγραψε το 0-3 κι έκανε την πρόκριση στο "Καμπ Νου" τυπική διαδικασία! Το αυτογκόλ του Ματιέ στο 82`, στην προσπάθεια του να διώξει ένα σουτ του Φαν ντερ Βιλ έκανε το 1-3, ενώ στο 89` τόσο ο Καβάνι, όσο και ο επερχόμενος Φαν ντερ Βιλ σούταραν στα σώματα, χάνοντας την ευκαιρία με το 1-3 να μένει ως το τέλος, αφού και ο Σιρίγκου στο 90` κράτησε το σκορ στο φάουλ του Μέσι.