Μπορεί το 3-1 υπέρ της Πόρτο στον πρώτο αγώνα να δημιούργησε πολύ δύσκολο έργο για τη Μπάγερν στη ρεβάνς, οι Γερμανοί όμως ήταν σίγουρο ότι δεν θα κατέθεταν τόσο εύκολο τα όπλα! Οι παίκτες του Γουαρδιόλα, όχι μόνο παρουσιάστηκαν δυνατοί απέναντι στους Πορτογάλους, αλλά κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας στο παιχνίδι. Στο 14' ύστερα από σέντρα του Μπερνάτ ο Τιάγκο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, στο 22' με τον ίδιο τρόπο ο Μπόατενγκ σημείωσε το 2-0 και στο 27' ο Λεβαντόφσκι (ύστερα από φοβερή συνεργασία) έκανε το 3-0.

Όπως καταλαβαίνετε, οι φιλοξενούμενοι τα έχασαν. Όχι μόνο δεν μπορούσαν να κουβαλήσουν την μπάλα και να απειλήσουν, αλλά είχαν αποσυντονιστεί εντελώς αμυντικά. Οι Γερμανοί έκαναν ό,τι ήθελαν. Δεν σταματούσαν με τίποτα. Στο 36' ο Μίλερ επωφελούμενος από κόντρα πέτυχε με μακρινό σουτ το 4-0 και στο 40' ο Λεβαντόφσκι με σουτ εντός περιοχής έκανε το 5-0 (και δεύτερο προσωπικό σκορ).

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν πήγε με σβηστές μηχανές, αφού ουσιαστικά η πρόκριση είχε κερδηθεί. Αυτό βοήθησε τους Πορτογάλους να πάρουν τα ηνία του αγώνα απ'το 60' και μετά. Η Πόρτο στο 73' μείωσε σε 5-1 με κεφαλιά του Μαρτίνες. Για να προκρινόταν έπρεπε να πετύχει άλλα δύο τέρματα, κάτι το οποίο ήταν ακατόρθωτο. Όχι μόνο δεν έβαλαν άλλα δυο τέρματα οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι Γερμανοί πέτυχαν και έκτο ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο τους. Στο 87' ο Τσάβι Αλόνσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 6-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι η Μπάγερν προκρίνεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 4η συνεχόμενη χρονιά και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό της στους “4”.

Δείτε πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες