Με τον χειρότερο τρόπο για τον ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ο αγώνας, αφού η Μίντιλαντ μόλις στο 2ο λεπτό πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ήταν ένα φάουλ από τα πλάγια που κέρδισαν οι Δανοί, το οποίο εκτέλεσε ο Πόουλσεν. Ο Σβιατσένκο πρόλαβε τον Αλεξάνδρου, και με κεφαλιά έγραψε το 0-1 δίνοντας με το «καλημέρα» μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η Μίντιλαντ πήρε θάρρος μετά το γκολ και προσπάθησε να δημιουργήσει τις ευκαιρίες για να φτάσει γρήγορα στο δεύτερο γκολ. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όταν ένα πολύ καλό σουτ του Πιατκόφσκι στο 18’ πέρασε μόλις άουτ.

Κόκκινη ο Βινίσιους

Πάνω που ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να ισορροπεί τον αγώνα, έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βινίσιους δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος χαφ έκανε επικίνδυνο τάκλιν με τα δύο πόδια και με τις τάπες πάνω στον Σίστο, δίνοντας έτσι δικαίωμα στον Σκωτσέζο διαιτητή να τον τιμωρήσει με κόκκινη κάρτα.

Η Μίντιλαντ ανέβασε ρυθμό μετά από αυτό το απρόσμενο «δώρο», και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, όταν το σουτ του Σίστο πέρασε ξυστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Ισορροπία και διαχείριση

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρχικά με την Μίντιλαντ πιό επιθετική, αλλά ο ΑΠΟΕΛ γρήγορα ισορρόπησε. Αυτό που κυριάρχησε ήταν η νευρικότητα και το σκληρό παιχνίδι στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να μοιραστούν και αρκετές κίτρινες κάρτες.

Στο 68ο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι που δεν δόθηκε, ενώ με την είσοδο του Βάντερ οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να ανακτήσουν την κατοχή. Από το 70ο λεπτό και έπειτα, η Κυπριακή ομάδα έκανε διαχείριση του αγώνα, μην αφήνοντας τους Δανούς να γίνουν απειλητικοί και να πλησιάσουν την εστία του Βάτερμαν.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε ένα πολύ καλό δίλεπτο μεταξύ 77’-78’, όταν με Βάντερ και Λεάλ έχασε την ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση. Η Μίντιλαντ όπως ήταν φυσιολογικό βγήκε στην επίθεση ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, αφήνοντας πίσω ανοικτούς χώρους. Οι Δανοί ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν τους χώρους που ήθελαν, και περιορίστηκαν σε γεμίσματα μέχρι το τέλος που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο ΑΠΟΕΛ εν τέλει κράτησε άνετα στα μετόπισθεν, και παρά την ήττα με 0-1 πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: protathlima.com