Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε μέσα στο Καζακστάν από την Αστάνα με 1-0, όμως μπορεί με μία θετική εμφάνιση μέσα στην Λευκωσία να κάνει την ανατροπή και να βρεθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίνγκ. Το γκολ της Αστάνα πέτυχε ο Ντζόλτσιεφ στο 14'. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, πολύ καλύτεροι όμως οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη.

Αρκετά δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Η Αστάνα είχε την πρώτη της ευκαιρία στο 4΄, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στο 12΄ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Ντε Βινσέντι. Όπως φάνηκε από τον τηλεοπτικό φακό, υπήρχε παράβαση και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα η Αστάνα άνοιξε το σκορ όταν ο Κετεβοάμα έβγαλε την σέντρα και βρήκε τον Ντζόλτσιεφ, που με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν μία καλή ευκαιρία στο 20' όταν σε σέντρα του Αντωνιάδη, ο Ντε Βινσέντι έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε έξω, ενώ επτά λεπτά πιο μετά, έπειτα από νέα σέντρα του Αντωνιάδη, ο Εφραίμ δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα. Μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν και δεύτερο γκολ είχαν και οι γηπεδούχοι στο 28', όμως το σουτ του Ντζόλτσιεφ, απέκρουσε από κοντά ο Βάτερμαν.

Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στο παιχνίδι πολύ καλύτερα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ο Πασιένσια έριξε στο παιχνίδι τον Πιατκόφσκι, στην θέση του Αλεξάντρου, με τους "γαλαζοκιτρίνους" να παίζουν πολύ πιο επιθετικά και να κυνηγάνε το γκολ της ισοφάρισης. Η πίεση που άσκησε ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ μεγάλη, με την Αστάνα να παίζει περισσότερο άμυνα, και να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνη με αντεπιθέσεις. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Αστάνα ανέβασε τον ρυθμό της και δημιούργησε κινδύνους προς την εστία του Βάτερμαν, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει το δεύτερο γκολ.

Πηγή: shootandgoal.com