Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0

Στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από έξι χρόνια, η Βόλσφμπουργκ μπήκε με το δεξί καθώς η γερμανική ομάδα νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-0.

Οι "λύκοι" εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο και αναμφισβήτητο όπλο που δεν είναι άλλο από την έδρα της και με σκόρερ τον νεοαποκτηθέντα Ντράξλερ πανηγύρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Γερμανός σκόραρε στο 40' όταν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Ακινφέεβ και έβαλε την γερμανική ομάδα σε θέση οδηγού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ένα γκολ που ήταν αρκετό για να χαρίσει στην Βόλφσμπουργκ τη νίκη.

Ρεάλ-Σαχτάρ 4-0

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε- χάρη σε ακόμα ένα χατ- τρικ του Κριστιάνο- τη Σαχτάρ με 4-0 ξεκινώντας με το δεξί το φετινό Champions League. Νίκη και για το άλλο «μεγαθήριο» του πρώτου ομίλου, την Παρί, που επιβλήθηκε με 2-0 επί της Μάλμε.

Ήταν λίγο- πολύ αναμενόμενο: μετά από μια παρατεταμένη- για τα δικά του, εξωπραγματικά, δεδομένα- περίοδο αφλογιστίας και τις συνεπακόλουθες δηλώσεις αμφισβήτησης από διάσημους ή μη, κάποια στιγμή (γρήγορα ή... γρήγορα) θα συνέβαινε κι αυτό. Θα ερχόταν, δηλαδή, η έκρηξη.

Και, πριν ο διαιτητής λαλήσει τρεις, ήρθε η επιβεβαίωση: ο Ρονάλντο αρνήθηκε να μείνει μακριά από την αγαπημένη του τέχνη και επέστρεψε μ' εκκωφαντικό τρόπο σ' αυτήν. Η αρχή έγινε με τα 5 γκολ απέναντι στην Εσπανιόλ το περασμένο Σάββατο και σήμερα είχε φτάσει η ώρα να μάθει και η Σαχτάρ τι εστί ποδοσφαιρικό βερίκοκο.

Βέβαια, την αρχή για το παρθενικό τρίποντο της «Βασίλισσας» στο φετινό Champions League την έκανε ο Μπενζεμά: αφού έχασε πρώτα, στο 14΄, μια ευκαιρία από αυτές που δε χάνονται (κυριολεκτικά, όμως), εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Πιατόφ και με τον τερματοφύλακα της Σαχτάρ εξουδετερωμένο έκανε, στο 30ο λεπτό το 1-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η ώρα για τον Πορτογάλο σταρ της Ρεάλ να καθίσει στο κέντρο της σκηνής με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του: η Σαχτάρ είχε μείνει ήδη με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Στεπανένκο με δεύτερη κίτρινη από το 50΄ και 5 λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο άνοιξε λογαριασμό- έστω κι αν το πέναλτι που κέρδισε ήταν για παρατεταμένα γέλια (η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα στην πλάτη του αμυντικού και δεν ήταν επ' ουδενί χέρι).  

Αϊντχόφεν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τον σοκαριστικό τραυματισμό του Λουκ Σο, η Αϊντχόφεν επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μάλιστα με ανατροπή. Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενος ο Μέμφις Ντεπάϊ στο 41’, «πληγώνοντας» την πρώην ομάδα του, ωστόσο η αντίδραση των Ολλανδών ήρθε πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Θετικός πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο «δράστης» του τραυματισμού του Σο, Μορένο, που ισοφάρισε στο 41’.

Στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να σκοράρουν εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Ναρσίνγκ στο 57’, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη και συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τη Γιουνάιτεντ να μην έχει νικήσει ποτέ στην έδρα των Ολλανδών.  

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάλμε 2-0

Μπορεί να μην έχει την βαριά φανέλα άλλων, ωστόσο έχει «μεγαλώσει» στην Ευρώπη. Και ομάδες… τύπου Μάλμε (με κάθε συμπάθεια), η Παρί Σεν Ζερμέν ξέρει να τις «καθαρίζει». Πόσω μάλλον μέσα στην έδρα της… Ο Ντι Μαρία δεν άργησε να «πυροβολήσει». Χρειάστηκε για την ακρίβεια 4’, προκειμένου να σκοράρει με εξαιρετικό τελείωμα και να ανοίξει από νωρίς το σκορ για τους πρωτευουσιάνους. Φοβερές συγκινήσεις δεν υπήρχαν, οι Σουηδοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν κι απλώς οι γηπεδούχοι έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να… τελειώσει η κατάσταση. Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πασάρει εντυπωσιακά και τον Καβάνι να μην σταματά να σκοράρει, η ομάδα του Μπλαν έγραψε άνετα το 2-0 και κάπου εκεί τα πάντα… έληξαν.  

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάλμε 2-0
(4` Ντι Μαρία, 61` Καβάνι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0
(30` Μπενζεμά, 55`πεν. Ρονάλντο, 63` πεν., 81`)

2ος όμιλος

Βόλφσμπουργκ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-0
(40` Ντράξλερ)

Αϊντχόφεν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(45+2` Μορένο, 57` Ναρσίνγκ-41` Ντεπάι)