Η Ρόμα μετά την ήττα σοκ στην έδρα της Μπάτε, τα έπαιζε όλα για όλα στο Λεβερκούζεν προκειμένου να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Και οι τρεις Έλληνες (Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης) ξεκίνησαν βασικοί για τις ομάδες τους και η Λεβερκούζεν έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα με τα δύο γκολ του Ερνάντες. Ο άσος των Γερμανών άνοιξε το σκορ στο 4΄ με εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 19΄ έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Ρόμα και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ιταλοί όμως δεν τα παράτησαν. Η απάντηση ήρθε με δύο γκολ του Ντε Ρόσι μέσα σε 9 λεπτά. Στο 29΄ και στο 38΄ o 32χρονος μέσος των «τζιαλορόσι» βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδωσε στην ομάδα του την ευκαιρία να ξεκινήσει από την αρχή το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο σούπερ φορμαρισμένος Πιάνιτς έβαλε ακόμα μία φαουλάρα και στο 54΄ έγινε η ανατροπή των Ρωμαίων και ο Φαλκέ στο 73΄ έδειχνε να τελειώνει το ματς με το τέταρτο γκολ της Ρόμα. Οι Γερμανοί όμως δεν τα παρατάνε ποτέ και κατάφεραν να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας!

Μέσα σε δύο λεπτά με τους Καμπλ και Μεχμέντι η Μπάγερ ισοφάρισε και έκοψε τα φτερά της Ρομά, η οποία νόμιζε πως είχε εξασφαλίσει τη νίκη στο Λεβρκούζεν.

«Καθάρισε» ο Ράκιτιτς

Η Μπαρτσελόνα τα βρήκε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Μπάτε, όμως στο δέυτερο ημίχρονο τα δύο γκολ του Ράκιτιτς στο 48΄ και στο 64΄ έδωσαν την λύση στους «μπλαουγκράνα». Το πρώτο γκολ του Κροάτη μάλιστα ήταν εκπληκτικό, πιάνοντας ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, ενώ το δεύτερο προήλθε από εξαιρετική ασίστ του Νεϊμάρ βγάζοντάς τον τετ α τετ με τον γκολκίπερ της Μπάτε.

Αποτελέσματα

Λεβερκούζεν-Ρόμα 4-4
Μπάτε-Μπαρτσελόνα 0-2

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 7
2. Λεβερκούζεν 4
3. Μπάτε 3
4. Ρόμα 2

Επόμενη αγωνιστική

Ρόμα-Λεβερκούζεν
Μπαρτσελόνα-Μπάτε 

Πηγή: sdna.gr