Απροσπέλαστο αποδείχθηκε για την Τσέλσι το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου (0-0) με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να μένει στην τρίτη θέση! Εύκολα η Πόρτο την Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-0) με τους «δράκους» να πιάνουν κορυφή στον 7ο όμιλο!

Δεν είναι εύκολο να γυρίσεις το... κουμπί και να μεταμορφωθείς. Η (φετινή) Τσέλσι δεν... τραβάει. Το δείχνει στην Premier League, το έδειξε και στο ματς με την Ντιναμό Κιέβου. Ναι, μεν οι «μπλε» είχαν τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης, αλλά η ουσία είναι ότι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και... φλερτάρουν με περιπέτειες και στην Ευρώπη.

Το ματς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να «κρατήσει» έναν τηλεθεατή, αλλά ήταν λίγο – πολύ αναμενόμενη αυτή η εικόνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν ρίσκαρε, η αλήθεια είναι ότι η Τσέλσι δεν απειλήθηκε, αλλά ο Special One δεν... βρήκε το γκολ που περίμενε. Στις τρεις καλύτερες φάσεις των «μπλε» η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Ο Μάτιτς πέρασε... τη μισή Ντιναμό Κιέβου, έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα των Ουκρανών, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ο Σοφκόφσκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από επέμβαση σε προσπάθεια του Αζάρ και στο δεύτερο ημίχρονο ο Γουίλιαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «μπλε», πάντως, μπορούν να... φωνάζουν για πέναλτι που τους αρνήθηκε ο διαιτητής, όταν ο Ριμπάλκα ανέτρεψε τον Φάμπρεγκας.

Πόρτο – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0

Η Πόρτο ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της (και) στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 2-0 είναι ενδεικτικό της εικόνας τους ματς, με τους «δράκους» να παίζουν για ένα ημίχρονο, να «καθαρίζουν» τον αγώνα και στη συνέχεια να κάνουν συντήρηση δυνάμεων.

Οι "δράκοι" πήραν εύκολα το «τρίποντο», παρέμεινε στην κορυφή του 7ου ομίλου και έκανε ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «δράκοι» μπήκαν με... γκάζια στο ματς, πίεσαν για το γκολ και τελικά η υπεροχή τους έφερε καρπούς στο 37' με τον Αμπουμπακάρ να κάνει με κεφαλιά το 1-0, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας των Ισραηλινών θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα! Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αμπουμπακάρ έγινε δημιουργός, βρήκε τον Μπραχίμι και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να «τελειώσει» τη φάση και να «γράψει» το 2-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν... τυπική διαδικασία. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία της Πόρτο και οι «δράκοι» είχαν σηκώσει το πόδι από το γκάζι. Έως το φινάλε της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε και απλά η Πόρτο έχασε μία τεράστια ευκαιρία με τον Μαξιμιλιάνο Περέιρα στο 80'.

Αποτελέσματα

Ντιναμό Κιέβου-Τσέλσι 0-0

Πόρτο-Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0

Βαθμολογία
1. Πόρτο 7

2. Ντιναμό Κιέβου 5

3. Τσέλσι 4

4. Μακάμπι Τελ Αβίβ 0