Το βασικό της πρόβλημα ήταν πως δυσκολευόταν να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Το μαθαίνει σιγά - σιγά. Το έτερο θέμα της είχε να κάνει με την φανέλα της που στην Ευρώπη ήταν ελαφριά σαν… πούπουλο. Η Μάντσεστερ Σίτι σταδιακά λύνει αυτά τα… θεματάκια και μεγαλώνει ως ευρωπαϊκό μέγεθος. Ο Χεσούς Νάβας ήξερε καλά τα βήματα του ανδαλουσιανού φλαμένκο και τα έμαθε σε χρόνο ρεκόρ στους συμπαίκτες τους, που με το επιβλητικό 1-3 στην έδρα της Σεβίλλης, κλείδωσαν την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Τα πάντα τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Με ένα εκπληκτικό Φερναντίνιο, οι Άγγλοι μπήκαν σαν σίφουνας στο γήπεδο και καθάρισαν από πολύ νωρίς. Ο Βραζιλιάνος μέσος έφτιαξε το πρώτο γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ στο Champions League (8’, 0-1) και πήρε ρόλο εκτελεστή τρία λεπτά αργότερα (11’, 0-2). Οι Ισπανοί μείωσαν άμεσα με τον Τρεμουλινάς (25’, 1-2) και απείλησαν με άμεση ισοφάριση με μεγάλη ευκαιρία του Γιορέντε, όμως πίσω έμπαζαν από παντού. Πριν βγει το ημίχρονο, ο Μπονί έκανε το 1-3 (36’) και η αγωνία για τον τελικό νικητή ολοκληρώθηκε.

Στην επιστροφή του στο γήπεδο που λατρεύτηκε με την φανέλα της Σεβίλλης (393 συμμετοχές, 34 γκολ, 5 τρόπαια), ο Χεσούς Νάβας είχε δοκάρι λίγο πριν το ημίχρονο, με την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να διαχειρίζεται άριστα το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει την άνετη νίκη με 1-3, που την κάνει να σκέφτεται από την 4η κιόλας αγωνιστική την επόμενη φάση των νοκ-άουτ παιχνιδιών.

Γιουβέντους, η λεοντόκαρδη!

Το λες και θαύμα! Πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την επιστροφή στην ενεργό δράση μέσα σε ένα μήνα μετά από επέμβαση στην καρδιά για να διορθωθεί μία αρρυθμία; Από την στιγμή που ο Στέφαν Λιχτστάινερ κατάφερε τέτοιο πράγμα, σιγά που δεν θα ενέπνεε τους συμπαίκτες τους να φύγουν αλώβητοι από το Γκλάντμπαχ! Ο Ελβετός ολοκλήρωσε το θαύμα του με προσωπικό γκολ και με το 1-1 στην Γερμανία, η «Μεγάλη Κυρία» κρατάει την πρόκριση στα χέρια της.

Ο Ελβετός επισκίασε ολόκληρο το παιχνίδι. Πριν από ένα μήνα αισθάνθηκε δύσπνοια στο ημίχρονο του ματς με την Φροζινόνε και η αρρυθμία που διαγνώστηκε, αντιμετωπίστηκε χειρουργικά. Μολονότι κάποιοι υποστήριζαν ότι θα χρειαστεί εξάμηνη αποθεραπεία, ο Ελβετός μπακ ήταν η έκπληξη στην τελευταία προπόνηση των «μπιανκονέρι» και το θηρίο μπήκε μέσα κι έπαιξε απευθείας στην ενδεκάδα σε ματς που έκαιγε.

Μολονότι τα «πουλάρια» αιφνιδίασαν τους Ιταλούς με γκολ του Φάμπιαν Τζόνσον (18’), οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης (44’), όταν μετά από αδιανόητη πάσα του Πογκμπά, ο Λιχτστάινερ με βολέ πάνω στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζόμερ.

Ωστόσο, αυτό το 1-1 δεν ήρθε εύκολα. Κάθε άλλο. Η ανόητη αποβολή του Ερνάνες (54’) με δεύτερη κάρτα έστειλε την Γιουβέντους στα σχοινιά. Η ώρα του Τζίτζι Μπουφόν είχε έρθει. Ο Ιταλός γερόλυκος με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις, σε προσπάθειες των Στιντλ (77’) και Αζάρ (89’) κράτησε ζωντανή την ομάδα του, με το 1-1 στην Γερμανία πήρε πια τεράστιο αβαντάζ πρόκρισης στην επόμενη φάση. 

Πηγή: sdna.gr