Δυσάρεστα για τον Ολυμπιακό «δεδομένα» ενόψει του αποψινού αγώνα μπορώ να βρω πολλά! Δηλαδή στοιχεία που καταδεικνύουν το πόσο φοβερή είναι η Μπάγερν.

Κάτι ευχάριστο; Νομίζω κάτι βρήκα! Η Μπάγερν λοιπόν κάθε χρόνο στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ένα παιχνίδι της στο Μόναχο, στο οποίο δυσκολεύεται πάρα πολύ.

Το 2014 είχε κερδίσει 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι με γκολ στο 90’

Το 2013 είχε χάσει 2-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι (πάλι αυτή), έστω σε ματς βαθμολογικά αδιάφορο για τους Βαυαρούς.

Το 2012 είχε κερδίσει 2-1 τη Βαλένθια με ένα γκολ στο 76’.

Το 2011 είχε κερδίσει 3-2 τη Νάπολι.

Το 2010 είχε κερδίσει 3-2 τη ρουμάνικη Κλουζ με ένα γκολ στο 77’.

Κι επειδή φέτος έχει ήδη ρίξει δύο πεντάρες σε Άρσεναλ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, μπορεί να ήρθε η ώρα για το παιχνίδι στο οποίο θα δυσκολευθεί!

Θα πείτε, ίσως, ευχάριστο είναι οι νίκες «στο γκολ» και μόλις μία ήττα, όταν μάλιστα ήδη είχε προκριθεί ως πρώτη στον όμιλό της; Αυτά είναι! Για να βρεις «μη νίκες» της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο σε φάση ομίλων πρέπει να πας πίσω στο 2009, πριν έξι χρόνια δηλαδή, όταν είχε φέρει 0-0 με τη Γιουβέντους κι είχε χάσει 0-2 από την Μπορντό! Βέβαια, και τότε είχε προκριθεί! Κι είχε φτάσει και στον τελικό (0-2 από την Ίντερ)…

Γενικά η «συμπεριφορά» της Μπάγερν στη φάση των ομίλων τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλα σκορ (6-1 τη Λιλ, 5-0 την Πλίζεν, 4-1 την Μπάτε και τις φετινές πεντάρες), αλλά και κάποιες δύσκολες νίκες. Αυτές που προανέφερα, αλλά κι άλλες. Πέρσι π.χ. με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (3-0) το σκορ ήταν 1-0 ως το 84’…Το 2010 με τη Ρόμα (2-0) το αποτέλεσμα ήταν 0-0 ως το 79’…

Τα έχει αυτά η Μπάγερν. Το είδαμε και στο Καραϊσκάκη: «σκίστηκε» ο Ολυμπιακός, ήταν μέσα στο ματς (0-1) ως το 88’ και με ένα ψιλοοφσάϊντ κι ένα πεναλτάκι έληξε 0-3. Δηλαδή, έπαιξες καλά μέσα στο γήπεδό σου κι έφαγες τρία…

Τι ευχάριστο από πλευράς καθαρά Ολυμπιακού μπορούμε να βρούμε; Ότι πολύ απλά εκτός έδρας αυτή την πενταετία…

Το 2011 έχασε 0-1 από την Ντόρτμουντ κι 1-2 από την Άρσεναλ…

Το 2012 έχασε 0-1 από τη Σάλκε κι 1-3 από την Άρσεναλ, με το τρίτο γκολ στο 93’…

Πρόπερσι έφερε 1-1 με την Μπενφίκα κι έχασε 1-2 από την Παρί στο 90’…

Πέρσι έχασε 2-3 από τη Γιουβέντους, δίνοντας μεγάλη μάχη…

Φέτος κέρδισε 3-2 την Άρσεναλ…

Βλέπουμε, δηλαδή, την ομάδα να παλεύει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Στο αμέσως πιο κάτω από της Μπάγερν, αλλά σε πολύ υψηλό-ομάδες που σχεδόν κάθε χρόνο είναι στην πρώτη 10άδα της γενικής βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ…Και το παλεύει κάθε χρόνο και πιο δυναμικά ο Ολυμπιακός.

Διαιτητής, ο Σουηδός Έρικσον, που μάλλον πρέπει να έχει…βαρεθεί να παίζει αυτά τα χρόνια την Μπάγερν-κακό αυτό. Τον Ολυμπιακό εκτός έδρας στην Ευρώπη δεν μπορώ να θυμηθώ πότε τον έχει ξαναπαίξει Σουηδός διαιτητής! Τόσο πίσω πρέπει να πάμε.

Πηγή: gazzetta.gr