Οι «μπλαουγκράνα», μετά την ισοπαλία ανάμεσα στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τη Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-1), νωρίτερα μέσα στη μέρα, προκρίθηκαν και μαθηματικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κι επικρατώντας των Ρωμαιών στη Βαρκελώνη, «κλείδωσαν» εντυπωσιακά την πρωτιά.

Το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, ερχόμενο με φόρα από το... πάρτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», μπήκε δυναμικά στο ματς και κατάφερε να πετύχει δύο γρήγορα γκολ.

Αρχικά, ο Ντάνι Άλβες «σέρβιρε» στον Σουάρες που «έγραψε» στο 15' το 1-0 ενώ τρία λεπτά μετά, η μπάλα... χάθηκε και κατέληξε στα δίχτυα μέσω του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος επέστρεψε στα γκολ έπειτα από δύο μήνες απουσίας -λόγω τραυματισμού- για να γίνει το 2-0.

Το πρώτο μέρος «έκλεισε» ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Σουάρες να πιάνει ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να σημειώσει το 3-0. Η συνέχεια, ήταν ανάλογη και στο δεύτερο ημίχρονο...

Στο 56ο λεπτό, ο Μέσι «σέρβιρε» στον Πικέ για το 4-0 ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νεϊμάρ έκανε ένα... αρρωστημένο κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό άσου που νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Στσέζνι για το 5-0, γκολ με το οποίο έφτασαν τα 1027 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι ανέβηκαν πρώτοι στην λίστα με τα περισσότερα τέρματα, ξεπερνώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης!

 

 

Η Μπαρτσελόνα δεν έδειξε καμία διάθεση να σταματήσει και στο 77' έφτασε στο 6-0, όταν έπειτα από εκτέλεση του Νεϊμάρ, ο Στσέζνι απέκρουσε κι ο Αντριάνο πήρε το «ριμπάουντ» για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Το μόνο που κατάφερε η Ρόμα ήταν να μειώσει στο 90+1' με τον Τζέκο σε 6-1.

Οι «μπλαουγκράνα» έτσι «έκλεισαν» εντυπωσιακά το βράδυ και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Από την άλλη, η δεύτερη που οδηγεί επίσης στους «16» παραμένει ανοιχτή, μετά την ισοπαλία ανάμεσα στην ΜΠΑΤΕ και τη Λεβερκούζεν (1-1).  

Τα αποτελέσματα

ΜΠΑΤΕ-Λεβερκούζεν 1-1

(2` Γκορντέιτσουκ-68` Μεχμέντι)

Μπαρτσελόνα-Ρόμα 6-1

(15' , 44' Λουίς Σουάρες, 18' και 60' Μέσι, 56' Πικέ, 77' Αντριάνο / 91' Τζέκο

Βαθμολογία Ε` ομίλου

Μπαρτσελόνα 15

Ρόμα 5

Λεβερκούζεν 5

ΜΠΑΤΕ 4

Λιόν-Γάνδη 1-2

Οι «λιονέ» πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 7ο λεπτό, όταν ο Τζεζάλ «σέρβιρε» στον Φερί που δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει δίχτυα για το 1-0. Η Γάνδη πίεσε για την ισοφάριση, έχασε καλή ευκαιρία στο 22' με τον Ντεζαγκέρε και στο 32' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα.

Ο Μιλίτσεβιτς εκτέλεσε υποδειγματικά το φάουλ, «έγραψε» το 1-1 κι έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για ένα γκολ, ωστόσο αρχικά ο Βαλμπουενά (51') κι έπειτα ο Τζεζάλ (62') απέτυχαν να βρουν δίχτυα ενώ στο 87' χάθηκε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, με τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων να απομακρύνουν!

Ωστόσο, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κουλιμπαλί σημείωσε το 2-1 κι η Γάνδη πήρε μία αναπάντεχη νίκη για να βρεθεί στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πάνω από τη Βαλένθια ενώ την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την αδιάφορη Ζενίτ, την ώρα που οι «νυχτερίδες» υποδέχονται τους «λιονέ»!

8ος Όμιλος

Ζενίτ-Βαλένθια 2-0
(15` Σατόφ, 74` Τζιούμπα)

Λιόν-Γάνδη 1-2
(7` Φερί-32’ Μιλίσεβιτς, 90+5’ Κουλιμπαλί)

Βαθμολογία

1. Ζενίτ 15

2. Γάνδη 7

3. Βαλένθια 6

4. Λιόν 1