Με τελικό μοιάζει το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άρσεναλ. Οι Πειραιώτες έχουν το πάνω χέρι αναφορικά με την πρόκριση, όμως οι Λονδρέζοι, οι οποίοι πηγαίνουν με πολλές απουσίες στο Φάληρο, δεν είναι αμελητέα ποσότητα και έχουν την εμπειρία ανάλογων καταστάσεων. Οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τα νώτα τους στο ξεκίνημα και θεωρούμε πως δε θα σημειωθεί κάποιο γκολ στα πρώτα 27΄(1,83/Bet365). Mε 0% γκανιότα προσφέρει την αναμέτρηση ο Stoiximan.

Βαθμολογία 6ου ομίλου:

1. Μπάγερν Μονάχου 12 (17-3)
2. Ολυμπιακός 9 (6-10)
--------------------------------------------
3. Άρσεναλ 6 (9-10)
--------------------------------------------
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (3-12)

Κριτήρια ισοβαθμίας
*περισσότεροι βαθμοί (στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν)
*καλύτερη διαφορά τερμάτων (στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν)
*καλύτερη επίθεση (στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν)
*καλύτερη εκτός έδρας επίθεση (στα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν)
*Συνολική διαφορά τερμάτων
*Καλύτερη επίθεση
*Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση
*Περισσότερες νίκες

Την εντυπωσιακή του πορεία συνεχίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Το Σάββατο πέρασε νικηφόρα και από την Κομοτηνή, επικρατώντας με 3-4 του Πανθρακικού, κάνοντας το 13/13 και φυσικά παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας 13 βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ. Επίσης, όπως είναι αναμενόμενο διαθέτει την κορυφαία άμυνα και επίθεση της Σούπερ Λιγκ με συντελεστή τερμάτων 38-8. Στο τελευταίο του παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ ηττήθηκε στο Μόναχο με 4-0 από τη Μπάγερν, αδυνατώντας να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση.

Πλέον τα πάντα αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθούν στο ματς με την Άρσεναλ, το οποίο έχει χαρακτήρα τελικού. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα προκρίνεται με νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα με διαφορά ενός γκολ (αρκεί το σκορ να είναι χαμηλότερο του 2-3, με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν στο Λονδίνο). Το κλίμα είναι εξαιρετικό στις τάξεις της ομάδας, με τον κόσμο να εξαντλεί τα εισιτήρια του μεγάλου αυτού αγώνα. Εντυπωσιακή και η παράδοση των πρωταθλητών Ελλάδος κόντρα στην Άρσεναλ στο Φάληρο, καθώς την έχουν κερδίσει και τις τρεις φορές που την υποδέχθηκαν (3-0-0). Μάλιστα ο Ολυμπιακός στα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ μετράει επτά νίκες και μία ήττα (αυτή από τη Μπάγερν με σκορ 0-3 πριν από σχεδόν τρεις μήνες).

Ο Μάρκο Σίλβα δε θα έχει στη διάθεση του το Μπουχαλάκη και το Ντουρμάζ, ο οποίος δε δηλώθηκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολος δίνεται και ο αρχηγός Μανιάτης. Τέλος, κανονικά στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού συμπεριλήφθηκαν οι Πάρντο και Ντα Κόστα, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Μετά από τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, η Άρσεναλ πανηγύρισε επιτέλους τρίποντο στο αγγλικό πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Σάντερλαντ. Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 των «μαυρόγατων» και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, απέχοντας δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο Λέστερ. Για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εντυπωσιακή στο τελευταίο της παιχνίδι, κερδίζοντας με 3-0 τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Έμιρεϊτς» και διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Για να επιτευχθεί ο στόχος δεν αρκεί –πιθανότατα- μόνο το διπλό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τους «κανονιέρηδες». Χρειάζονται νίκη με διαφορά δύο γκολ ή απλή νίκη με σκορ 2-3 και πάνω, προκειμένου να καλύψουν την ήττα στο Λονδίνο από τους νταμπλούχους Ελλάδος και να προκριθούν για 16η συνεχόμενη φορά από τη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πάντως οι Λονδρέζοι έχουν ηττηθεί και στις τρεις επισκέψεις τους στο Φάληρο (0-0-3), ενώ κόντρα σε ελληνικές ομάδες τρέχουν ρεκόρ 8-3-6. Στις 13 τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της για το Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μετράει μόλις τέσσερις ήττες (7-2-4), με τις δύο τελευταίες να έρχονται σε Ζάγκρεμπ και Μόναχο κατά τη φετινή σεζόν.

Η αποστολή της Άρσεναλ είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη, όμως γίνεται ακόμα δυσκολότερη από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που πονοκεφαλιάζουν τον Αρσέν Βενγκέρ. Πιο συγκεκριμένα, παραμένουν τραυματίες οι Αλέξις Σάντσεθ, Κοκελέν, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Καθόρλα και Γουέλμπεκ, όμως η αισιοδοξία δεν απουσιάζει από το στρατόπεδο της ομάδας, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του Μεσούτ Οζίλ: Είναι εφικτό να κερδίσουμε με δύο γκολ διαφορά. Πρέπει να τα δώσουμε όλα προκειμένου να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Προϊστορία: 3-0-0 μετράει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Άρσεναλ, 4-0-3 ανεξαρτήτως έδρας.

Key stat: 7-0-1 μετράει στα τελευταία οκτώ εντός έδρας παιχνίδια του για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός.

Συμπέρασμα: Το παιχνίδι της χρονιάς για Ολυμπιακό και Άρσεναλ έφτασε. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού χρειάζονται νίκη, ισοπαλία ή ήττα με διαφορά ενός γκολ (αρκεί το σκορ να είναι χαμηλότερο του 2-3). Ωστόσο, απέναντι τους βρίσκεται μία ικανότατη –παρά τις απουσίες της- και πολύ έμπειρη ομάδα, με τον Αρσέν Βενγκέρ να γνωρίζει πως θα πρέπει πρωτίστως να διαφυλάξει τα νώτα του προκειμένου να ελπίζει, καθώς αν δεχτεί γκολ, τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα για τον ίδιο και τους «κανονιέρηδες». Περιμένουμε παιχνίδι με έντονη σκοπιμότητα από τους δύο προπονητές και το σκορ να ανοίγει μετά τα πρώτα 27΄ της αναμέτρησης, ενδεχόμενο που προσφέρεται σε απόδοση 1,83 στην Bet365. Το παιχνίδι προσφέρεται επίσης από τον Stoiximan με 0% γκανιότα.

Πηγή: betblog.gr