Μπορεί ο Φερνάντο Τόρες να σκόραρε για 11η (!) φορά απέναντι στη Μπαρτσελόνα, ωστόσο το ματς του άφησε πικρή γεύση. Η αποβολή του Ισπανού επιθετικού σε συνδυασμό με τα δυο γκολ του Λουίς Σουάρες έδωσαν τη νίκη και το προβάδισμα στους «μπλαουγκράνα» για την πρόκριση στους "4". Η ρεβάνς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!


Τα έκανε… όλα σε ένα ημίχρονο ο Τόρες


Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Φερνάντο Τόρες για τους καλούς, αλλά και τους λάθος λόγους. Ο Ισπανός επιθετικός αρχικά άνοιξε το σκορ στο 25’ με δεξί πλασέ μετά από όμορφη λεπτά να πετύχει το γκολ, με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ατλέτικο και 10 λεπτά αργότερα αποβλήθηκε καθώς κλώτσησε τον Μπουσκέτς έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα! Εκτός από αυτά, ακόμα και η καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο προέρχεται από δική του μπαλιά στον Γκριεζμάν, με τον Τερ Στέγκεν να αρνείται το 0-2 στο πλασέ του Γάλλου στο 31’!


Κατά τα άλλα, είτε με αριθμητική ισορροπία είτε χωρίς, το ματς κύλησε στο ίδιο μοτίβο. Η Μπαρτσελόνα κρατούσε τη μπάλα και την κυκλοφορούσε προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Όμπλακ και η Ατλέτικο ήταν στημένη με του της στα μετόπισθεν σταματώντας των κυκλοφορία των αντιπάλων και ψάχνοντας την κόντρα. Παρ΄όλα αυτά, παραλίγο να την «πατήσουν» σε 2-3 περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν ένα σουτ του Μέσι που πέρασε λίγο άουτ στο 5’ και η δεύτερη ήταν η μοναδική κλασσική ευκαιρία των Καταλανών στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήρθε στο 19’, όταν ο Άλβες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Νεϊμάρ πετάχτηκε και έπιασε την κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια!


Όλα «τούμπα» με Σουάρες


Η πολιορκία στα καρέ της Ατλέτικο με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν είχε προηγούμενο! Η Μπαρτσελόνα πίεζε ασφυκτικά και έχανε τις ευκαιρίες με κάθε πιθανό τρόπο. Ψαλιδάκι του Μέσι λίγο άουτ (49’), οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Νεϊμάρ (51’), κεφαλιά του Βραζιλιάνου στα χέρια του Όμπλακ (54’), απόκρουση του Σλοβένου σε σουτ του Μέσι (56’) και καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ Νεϊμάρ ελάχιστα άουτ (62’)!


Οι «Κολτσονέρος», όμως, δεν μπορούσαν να κρατήσουν για πάντα το προβάδισμα με αυτό τον τρόπο. Στο 63’ ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης από κοντινή απόσταση έπειτα από σέντρα-σουτ του Άλμπα και 11 λεπτά αργότερα σήκωσε το «Καμπ Νόου» στο πόδι ανατρέποντας τα πάντα! Συνδυασμός Μέσι-Άλβες, σέντρα του δεύτερου και καρφωτή κεφαλιά-κανονιά του Ουρουγουανού για το 2-1 που ήταν και το τελικό αφού δεν παρακολουθήσαμε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:


Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς (80’ Ρομπέρτο), Ράκιτιτς (64’ Ραφίνια), Ινιέστα (83’ Τουράν), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες


Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Λούκας, Γκοδίν, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ (90’ Κορέα), Καράσκο (53’ Φερνάντες), Γκριεζμάν (75’ Τόμας), Φ. Τόρες