Παλικαρίσια νίκη και πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που απέκλεισε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπαρτσελόνα των Μέσι, Σουάρες, Νεϊμαρ, Ινιέστα, Ράκιτιτς...

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε από νωρίς τα δόντια της (3ο και 7ο λεπτό) και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλίς στο 36΄, με καταπληκτική σέντρα του Σαούλ, που ο Γκριζμάν εκμεταλλεύτηκε με άριστη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα (1-0)!

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε δικαίως κράτησαν το σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, καθώς ήταν καλύτεροι στο γήπεδο.

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά και στο δεύτερο 45λεπτο, με δοκάρι στο 53΄ και καλή ευκαιρία στο 61΄, μέχρι που στο 87ο λεπτό ο Ινιέστα βρήκε την μπάλα με το χέρι, μετά από πάσα του Φελίπε Λουίς, κι ο διαιτητής σφύρηξε σωστά πέναλτι.

Ο Γκριζμάν ανέλαβε να το εκτελέσει και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος (2-0), με την Ατλέτικο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να ανατρέπει τα προγνωστικά από το εις βάρος σκορ στο πρώτο ματς!

Στο 91΄ οι άνθρωποι Μπαρτσελόνα διαμαρτυρήθηκαν δικαίως για πέναλτι, που όμως ο διαιτητής δεν σφύριξε ποτέ και η ιστορία έγραψε... Μπά(ρ)τσα! 

Οι δύο 11άδες... 

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε, 4-4-2): Όμπλακ - Χουανφράν, Γοδίν, Λούκας, Φελίπε Λουίς - Αουγκούστο, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ - Καράσκο, Γκριζμάν.

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε, 4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Ράκιτιτς, Νεϊμάρ, Σουάρες, Μέσι.