Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει την περιπέτειά του, στο μονοπάτι των πρωταθλητών, με την κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν, στις 15 Ιουλίου. Θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, σε όποια κλήρωση προκριματικών κι αν μετάσχει, χάρη στους 70,940 πόντους που έχει φέτος ως ευρωπαϊκό συντελεστή. Στον 3ο γύρο παίζουν 20 ομάδες (δέκα ισχυροί, δέκα αδύνατοι). Αν περάσει από αυτόν τον γύρο, τότε θα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί θα παίξουν δέκα ομάδες, με τις πέντε να προκρίνονται στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και τις πέντε που θα αποκλειστούν να συνεχίζουν στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Να τονίσουμε ότι αν αποκλειστεί στον 3ο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για τελευταία φορά προκριματικά το 2009-10. Κατάφερε την πρόκριση στους ομίλους με τέσσερις νίκες κόντρα στις Σλόβαν και Σερίφ. Οι αγώνες του 3ου προκριματικού θα διεξαχθούν στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου και των πλέι οφ στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου.  

Στον πρώτο γύρο, θεωρητικά, ο Ερυθρός Αστέρας και η Ρόζενμποργκ βάσει ονόματος είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι. Στα πλέι οφ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού μπορεί να προκύψει η Κοπεγχάγη ή η Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη βουλγάρικη Λουντογκόρετς. Προφανώς οι Πειραιώτες θα είναι σε κάθε περίπτωση φαβορί, αλλά σε νοκ άουτ αγώνες τα πάντα είναι πιθανά. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν...

Πηγή: εφημερίδα "Goal"