Τον οπαδό τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Και καλά κάνει. Μόνο το αποτέλεσμα. Τίποτα άλλο. Κι όταν μάλιστα πρόκειται για διπλά παιχνίδια, που το ζητούμενο είναι ένα και μοναδικό: Η πρόκριση.

Και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για Ιούλιο μήνα. Τι να ψάχνεις να βρεις δηλαδή στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν; Το κουτί με τα σπίρτα; Ολα καλά κι όλα ωραία λοιπόν. Το παστέλωσε αυτός ο Κάμπος στο 27', πήραμε κεφάλι στο σκορ, δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα μετά το 1-1 κι είμαστε στο άλογο καβάλα. Ούτε καν μισό-μηδέν δεν χρειαζόμαστε στη ρεβάνς. Μόνο με το μηδέν περνάμε κι είμαστε έτοιμοι για να αρπάξουμε το σεντόνι και να αρχίσουμε να το κουνάμε. Αν τυγχάνει να είσαι και οπαδός και δημοσιογράφος, η χαρά είναι διπλή.

Γι' αυτό και μόνο καλά λόγια έχεις να πεις και να γράψεις. Για την ηρεμία που μετέφερε ο Βλάνταν Ιβιτς (φωτό) στην ομάδα, για τον σωστό τρόπο που προσέγγισε το ματς και για το τρέξιμο που έριξαν οι ποδοσφαιριστές. Με τον ΠΑΟΚ να είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Με διπλή ζώνη άμυνας να έχει κλείσει τους διαδρόμους και να μη διατρέχει σοβαρούς κινδύνους. Αν είσαι τρίτος, όμως, αλλάζει το βιολί. Και πολύ περισσότερο όταν λόγω θέρους δεν είσαι σπίτι σου. Δεν είσαι στον καναπέ δηλαδή αραχτός, με άνεση επιλογών και κινήσεων, αλλά στην άβολη καρέκλα της καφετέριας. Δυο ώρες ιδιαίτερα δύσκολες. Εως βασανιστικές.

Από τα πλέον βαρετά παιχνίδια. Πιο πολύ κοίταγες το ρολόι, παρά το ματς. Με τίποτα δεν πέρναγε η ώρα. Ποιο ματς; Ενα αργό, ένα βασανιστικό παιχνίδι που δεν βλεπότανε με τίποτα. Στριφογύριζες στην καρέκλα, λες και καθόσουνα σε αυτές των φακίρηδων με τα καρφιά. Ενα ματς που δεν είχε να σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Ομάδα χωρίς ποιότητα και ατομικό ταλέντο ο Αγιαξ, ταλαιπωρούσε την μπάλα και τα μάτια σου. Φουλ άμυνα ο ΠΑΟΚ, με τα πλάγια μπακ να απαγορεύεται ρητώς και διά ροπάλου να ξεμυτίσουνε, κι είχες απέναντί σου μια μεγαλοπρεπή σούπα. Πέρα από τις όποιες εντυπώσεις, βέβαια, υπάρχει η ουσία. Που πράγματι γέρνει έστω και ελαφρά την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Δεν είναι αυτός ο Αγιαξ ομάδα που να σε φοβίζει. Είχε την πρωτοβουλία, αφού ο ΠΑΟΚ του έδωσε το γήπεδο για να παίξει, έκανε αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω. Τόσο κακό παιχνίδι βέβαια δύσκολο να ξανακάνει. Οι αδυναμίες όμως που έχει στην άμυνα είναι δεδομένες. Ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρει .Δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι εύκολο. Δείχνει όμως ότι είναι εφικτό. Αυτό που μπορείς να πεις με βεβαιότητα είναι ότι η ρεβάνς θα είναι ένα πολύ πιο ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι αθλητικογράφοι λένε και γράφουνε ότι η διαχείριση της ρεβάνς, όταν έχεις φέρει στο πρώτο ματς ένα-ένα, είναι δύσκολη. Τρίχες κατσαρές. Δύσκολο είναι το ματς για τον άλλον. Που αν δεν σκοράρει θα κάτσει απάνω στο παγωτό. Αρχίζοντας το ματς, εσύ είσαι που έχεις το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Κι ο άλλος υποχρεωμένος να τρέχει μπας και προλάβει. Οψόμεθα. Οπως οψόμεθα για σήμερα το βράδυ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Θα αντέξει η ΑΕΚ κόντρα στη Σεντ Ετιέν; Δεν μπορείς να ξέρεις. Οταν μάλιστα τα φιλικά που έχει δώσει ήταν με ομάδες της πλάκας. Ο Κετσπάγια είναι έμπειρος σε αυτό το κομμάτι κι έχει φάει με το κουτάλι τέτοια παιχνίδια.

Είναι όμως και τι εργαλεία έχεις στα χέρια σου. Στον Παναθηναϊκό έχουνε κάνει από μόνοι τους το ματς με την ΑΪΚ τελικό. Οταν ολόκληρη την περσινή σεζόν δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το σύνδρομο Καμπάλα. Το 4-0 στο φιλικό κόντρα στην Τσβόλε δημιούργησε προσδοκίες. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο η ΑΪΚ κι οι «πράσινοι» που έχουν προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ τους καλούνται να επιβεβαιώσουν τη δεδομένη ανωτερότητά τους. Αυτά.

Πηγή sentragoal.gr