Ζαρντίμ-Β.Περέιρα... άσος!

Η Μονακό έκανε την ανατροπή μετά την ήττα 2-1 στην Πόλη, κέρδισε με 3-1 την Φενερμπαχτσέ και πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ. Οι Μονεγάσκοι μπήκαν πολύ δυνατά, η άμυνα των Τούρκων ήταν απούσα και μόλις στο 2’ ο Ζερμέν, που επέστρεψε από τον δανεισμό του στη Νις, έκανε το 1-0.

Στο 18’ ο Φαλκάο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε και το 2-0, όμως στο 53’ ο Εμενίκε ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, μειώνοντας σε 2-1. Τα πάντα τελείωσαν στο 65’, όταν ο Ζερμέν με το δεύτερό του γκολ έκανε το τελικό 3-1 και έστειλε την Μονακό στην επόμενη φάση και μία ανάσα από τους ομίλους.

Ροστόφ με Νομπόα!
Η ρωσική ομάδα έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο Βέλγιο, κέρδισε δίκαια με 2-0 την Άντερλεχτ μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα και πήρε ιστορική πρόκριση στα πλέι οφ. Οι Ρώσοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, είχαν δοκάρι με τον Αζμούν και πήραν το προβάδισμα στο 27’ με μακρινό σουτ του Νομπόα. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν, ο Αζμούν έκανε το 0-2 με το ξεκίνημα της επανάληψης στο 47’ και απειλήθηκαν ελάχιστα μέχρι το τέλος, κρατώντας με άνεση το προβάδισμα και την πρόκριση.

Ανώτερη η Κοπεγχάγη
Το πρώτο βήμα είχε γίνει στη Ρουμανία και στη Δανία η Κοπεγχάγη ολοκλήρωσε το έργο της! Ανετη νίκη 3-0 επί της Αστρα και η πρωταθλήτρια Δανίας βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή της στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και άνοιξαν το σκορ στο 15' με τον Κορνέλιους. Οι Δανοί ήταν εξαιρετικοί και ο Σανταντέρ στο 34' πέτυχε το 2-0! Στις καθυστερήσεις του α' μέρους ο Κορνέλιους διαμόρφωσε το 3-0 και σφράγισε την πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάωσης.

Στεάουα με άνεση
Η Στεάουα στα πλέι οφ! Στην Πράγα απέσπασε ισοπαλία 1-1 και στο Βουκουρέστι σφράγισε την πρόκριση!Η γκολάρα του Στάντσιου στο 31' άνοιξε το δρόμο για τα πλέι οφ και ο ίδιος παίκτης στο 62' διαμόρφωσε το 2-0! Οι Τσέχοι ήταν κακοί, έμειναν στο 51' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπράμπεκ και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν!

Η Σάλτσμπουργκ στα πλέι οφ!
Στην Αλβανία είχε πάρει το πάνω χέρι και στο Red Bull Arena επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί! Η Σάλτσμπουργκ επικράτησε 2-0 της Παρτιζάνι και με δυο νίκες βρέθηκε στα πλέι οφ. Οι Αλβανοί το πάλεψαν, έβαλαν δύσκολα στους Αυστριακούς, αλλά λύγισαν στο τέλος. Στο 76' ο Σοριάνο πέτυχε το 1-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Βαμπέρτο διαμόρφωσε το 2-0! 

Η Σέλτικ βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις (με πέναλτι) και επικρατώντας 2-1 συνεχίζει στα πλέι οφ (με την «τίμια» Αστάνα να μένει εκτός), ενώ η Γιουνγκ Μπόις πήρε στα πέναλτι παλικαρίσια πρόκριση κόντρα στην ισχυρή Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο ελβετικός σύλλογος «ισοφάρισε» την ήττα του πρώτου αγώνα (επικρατώντας 2-0 στο 90λεπτο) και στη «ρώσικη ρουλέτα»… υπέταξε τους Ουκρανούς.

Τα αποτελέσματα στο Champions League (με bold οι ομάδες που πέρασαν, στην παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων)

Τρίτη 2/8

Ντάνταλκ-Μπάτε Μπορίσοφ 3-0 (0-1)

Ερυθρός Αστέρας-Λουντογκόρετς 2-4 στην παράταση (2-2)

ΑΠΟΕΛ-Ρόζενμποργκ 3-0 (1-2)

Ντιναμό Τιφλίδας-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0-1 (0-2)

Καραμπάγκ-Βικτόρια Πλζεν 1-1 (0-0)

Τετάρτη 3/8

Άντερλεχτ-Ροστόφ 0-2 (2-2)

Σέλτικ-Αστάνα 2-1 (1-1)

Λέγκια Βαρσοβίας-Τρέντσιν 0-0 (1-0)

Μονακό-Φενέρμπαχτσε 3-1 (1-2)

ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2 (1-1)

Σάλτσμπουργκ-Παρτιζάνι 2-0 (1-0)

Χάποελ Μπερ Σεβά-Ολυμπιακός 1-0 (0-0)

Κοπεγχάγη-Άστρα Γιουργκιού 3-0 (1-1)

Στεάουα Βουκουρεστίου-Σπάρτα Πράγας 2-0 (1-1)

Γιουνγκ Μπόις-Σαχτάρ 4-2 στα πέναλτι (2-0 κ.α) (0-2)