Αυτό το οποίο κατέστησε σαφές ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης, είναι πως οι σύλλογοι παραμένουν ενωμένοι και ουδείς έχει την πρόθεση να «σπάσει» το ισχύον καθεστώς, για να δημιουργηθεί μια νέα Λίγκα (βλ.Super League) δηλώνοντας πως υπάρχει κοινή αποδοχή της ανάγκης για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής του Champions League και πως όλα τα μέλη της ECA βλέπουν απόλυτα θετικά τη δημιουργία νέων δεδομένων στη διοργάνωση.

Επιπλέον, έγινε λόγος και για την προσδοκία της αύξησης των εσόδων από τα 2,35 δισ.ευρώ στα 3 δισεκατομμύρια κάθε σεζόν, από το 2018.

«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι με την εφαρμογή των αλλαγών που έχουν ανακοινωθεί. Δεν αποτελεί επανάσταση όλο αυτό το ζήτημα, αλλά εξέλιξη και είμαι σίγουρος ότι μόνο κερδισμένοι θα βγουν όλοι οι σύλλογοι» ήταν η απάντηση του Ρουμενίγκε αναφορικά με την κριτική που δέχθηκε η UEFA για το γεγονός πως οι τέσσερις πρώτες χώρες στην γενική κατάταξη (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία) θα εξασφαλίζουν τέσσερις θέσεις απευθείας συμμετοχής στους χρυσοφόρους ομίλους, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για τις ομάδες των υπόλοιπων χωρών...