Το ότι θα γίνουν πολλές και διάφορες αλλαγές στα Τσάμπιονς Λιγκ των επόμενων χρόνων είναι γνωστό, ωστόσο το τελευταίο σενάριο που φέρνει στο φως η εφημερίδα "Goal" είναι πολύ άσχημο για την Ελλάδα.

Κι αυτό γιατί οι πρώτες δέκα χώρες στην παγκόσμια κατάταξη θα βγάζουν απευθείας τους συλλόγους τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις θέσεις 1-4 να δίνουν τέσσερα εισιτήρια, οι 5-6 από δύο και οι 7-10 θα έχουν τον πρωταθλητή στους ομίλους.

Η 15η θέση που βρίσκεται η Ελλάδα θα βάζει τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ αν φτάσουμε στην 14η (ίσως περάσουμε την Κροατία που έχει μείνει μόνο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ) στον 3ο προκριματικό.

Αν τώρα ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στους ομίλους από τα πρωταθλήματά τους, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας μπορεί να βρεθεί απευθείας στα play offs.

Και δεν τελειώνουν εδώ τα... βάσανα για την Ελλάδα, αφού και ο δευτεραθλητής θα βλέπει, πλέον, με τα κυάλια την είσοδο στους ομίλους, ενώ υπάρχει και σενάριο που δεν θα βγάζει καθόλου τον δεύτερο του ελληνικού πρωταθλήματος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό συμβαίνει γιατί στα προκριματικά των μη πρωταθλητών θα συμμετάσχουν οι 3οι από τις χώρες 5-6 της κατάταξης και οι 2οι από τις θέσεις 8-12. Πάντως, δεν είμαστε ακόμα εκτός παιχνιδιού. Πώς θα γίνει αυτό;

Συγκεκριμένα, στο 1ο προκριματικό θα μπουν οι 2οι από τις χώρες που βρίσκονται στο 10-15 της κατάταξης και στον 2ο προκριματικό οι 3 νικητές θα ενωθούν με τους τρίτους των θέσεων 5-6 και τους δεύτερους των θέσεων 7-9 κι έτσι θα βγαίνει προκριματικά και ο δευτεραθλητής.