Τα πρωταθλήματα σιγά-σιγά λήγουν το ένα μετά το άλλο και στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις προσεκτικά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις μέρες αυτές.

Όχι μόνον επειδή αναζητούν προπονητή, αλλά κοιτούν και κάποιους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, αλλά και γιατί διαμορφώνεται το ...παζλ των αντιπάλων τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και υπάρχει αγωνία σχετικά με τους πιθανές ευρωπαϊκές μονομαχίες. 

Κάπως έτσι, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση δέχτηκαν στο Λιμάνι την κατάκτηση του τίτλου στις χώρες τους από ομάδες όπως η Σέλτικ στη Σκωτία και η Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, καθώς έχουν πολύ καλή βαθμολογία και δεν πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπες με τους Πειραιώτες στον 3ο προκριματικό γύρο.

Στο ίδιο "κάδρο" βρίσκονται αυτή τη στιγμή ακόμα τρεις ομάδες, που θεωρούνται πολύ δύσκολες και ο Ολυμπιακός δεν θα ήθελε με τίποτα να τις συναντήσει στα τέλη του Ιούλη και τις αρχές Αυγούστου. Πρόκειται για τον ΑΠΟΕΛ, την πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, αλλά και την πρωταθλήτρια Δανίας, Κοπεγχάγη.

Παράλληλα, δύο ακόμα ομάδες είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο των Ερυθρολεύκων. Η σλοβενική Μάριμπορ και η βουλγαρική, Λουντογκόρετς.

Ολες οι παραπάνω ομάδες ξεκινούν τις υποχρεώσει τους από τον 2ο προκριματικό γύρο και αν προκριθούν θα μπουν στη συνέχεια στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τον Ολυμπιακό. Διαφορετικά, θα αλλάξουν κατά πολύ οι ισορροπίες και τα δεδομένα...

Από το γκρουπ των ανίσχυρων και άρα των πιθανών αντιπάλων του Ολυμπιακού, μόνη σίγουρη είναι αυτή τη στιγμή η πρωταθλήτρια Ρουμανίας, Βιτορούλ. Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι Ερυθρόλευκοι είναι πιθανό να διασταυρωθούν με μία εκ των πρωταθλητριών Σερβίας (Παρτιζάν), Καζακστάν (Αστάνα), Κροατίας (Ριέκα), Νορβηγίας (Ρόζενμποργκ) και Ισραήλ (Χάποελ Μπερ Σεβά), με την προϋπόθεση ότι αυτές θα προκριθούν από το 2οπροκριματικό γύρο, όπου και θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ερωτηματικό αποτελεί ακόμα το γκρουπ στο οποίο θα ενταχθούν η Μάλμε και η Καραμπάγκ, αν και εφόσον περάσουν τον 2ο προκριματικό. Πάντως, η πρωταθλήτρια Σουηδίας θα είναι πιθανότατα μέσα στις υποψήφιες αντιπάλους των Ερυθρολεύκων, ενώ η εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν, όχι.

Κρίσιμη είναι η μάχη του τίτλου, που "μαίνεται" στην Τσεχία. Το επόμενο Σάββατο κρίνεται οριστικά ο τίτλος εκεί. Αν τον κατακτήσει η πρωτοπόρος, Σλάβια Πράγας, θα είναι μέσα στις υποψήφιες αντιπάλους του Ολυμπιακού. Αν κάνει την ανατροπή η Βικτόρια Πλζεν, τότε ο Ολυμπιακός θα την αποφύγει αφού θα μπει στους "ισχυρούς".

Κάτι παρόμοιο ισχύει και με την Πολωνία, αν και απομένουν εκεί δύο αγωνιστικές για το φινάλε. Αν κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λέγκια Βαρσοβίας και περάσει από τον 2ο προκριματικό, τότε δεν θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού καθώς είναι "ισχυρή". Οποιαδήποτε όμως από τις συνδιεκδικήτριές της, Γιαγκελόνια, Λεχ Πόζναν ή Λέγκια Γκντανσκ πάρει τον τίτλο, τότε πιθανώς να βρεθεί στο δρόμο των Πειραιωτών.