Μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά όποιος κοζάρει μπάλα βλέπει ξεκάθαρα ότι φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ πέντε είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν μέχρι το τέλος. Οι δύο είναι τα συνηθισμένα κάθε χρόνο φαβορί και υπάρχουν άλλες τρεις που μέχρι τώρα ήταν μάλλον αουτσάιντερ, αλλά φέτος είναι φίδια δηλητηριώδη. 

Τα δύο και πάλι φαβορί είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Η πρώτη παρουσιάζει φέτος μεταμορφωμένη προς το καλύτερο. Και έχει έναν Μέσι που ζωγραφίζει αγγέλους. Η Ρεάλ δείχνει να είναι πολύ πεσμένη και κυρίως μπουχτισμένη. Έτσι είναι, δεν γίνεται να τρως συνέχεια παντεσπάνι και φιλέτο. Κάποια στιγμή θα κάνεις εμετό. Επειδή όμως πρόκειται για τη Ρεάλ, το πρώτο ποδοσφαιρικό κλαμπ στον κόσμο, δεν μπορείς να την αγνοήσεις. 

Και πάμε στους άλλους τρεις που ήδη έχουν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και (εδώ κρατηθείτε) η Μάντσεστερ Σίτι. Η Παρί μπορεί να μην έχει την πολύ μεγάλη φανέλα, αλλά σούπερ ενισχυμένη με τον Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ έχει γίνει πολυβόλο και ρίχνει τα γκολ κατά ριπάς. 

Η Γιουνάιτεντ με τη μεταγραφή του Λουκάκου και κάποιων άλλων ικανών παικτών και επιπλέον ο Μουρίνιο δείχνει να έχει βρει από τον λήθαργο των τελευταίων ετών. Όσο για τη Σίτι, παίζει γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο, ενώ έχει αποκτήσει και τις ανάλογες εμπειρίες που χρειάζεται. 

ΥΓ: Ξεχάστε την Μπάγερν και τη Γιούβε. Η πρώτη είναι πεθαμένη αγωνιστικά και δεν μπορεί να συνέλθει, ενώ η δεύτερη μετά το περσινό στραπάτσο του τελικού από τη Ρεάλ, το έργο είναι αντί ζωή…