Ο Σεμπάστιαν Λέτο ξεκίνησε αφιονισμένος την χρονιά και έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Στο παιχνίδι με την Οντένσε έκανε άνω κάτω την άμυνα των Δανών, πέτυχε το γκολ που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την συμμετοχή της ομάδας του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και με την συνολική του απόδοση έδωσε ώθηση και στους συμπαίκτες του.

Το μεγάλο στοίχημα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στη φετινή χρονιά είναι να πάρει το 100% των δυνατοτήτων του Αργεντίνου άσου, ο οποίος είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, αλλά αρκετές φορές λόγω της συμπεριφοράς του χύνει μόνος του την... καρδάρα με το γάλα.

Ο Πορτογάλος προπονητής στη διάρκεια της προετοιμασίας είχε αλλεπάλληλα τετ α τετ με το αστέρι της ομάδας (και τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της) από τον οποίο ζητάει να παίζει πιο απλά, να παίρνει πρωτοβουλίες και να μην "τσαμπουκαλεύεται" για ψύλλου πήδημα ακόμα και με τους συμπαίκτες του.

Στον αγώνα του "TRE FOR Park" ο Λέτο έκανε ότι του έχει ζητήσει ο προπονητής του και ήταν με διαφορά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Για να γίνει πάντως... Σισέ ο Αργεντίνος, δηλαδή ο ηγέτης του "τριφυλλιού", πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Τα προσόντα τα έχει, αλλά χρειάζονται και αποδείξεις μέσα στο γήπεδο.

Σοβαρός

Στα φιλικά προετοιμασίας ο Παναθηναϊκός προκαλούσε θλίψη με την απόδοση του. Στο πρώτο επίσημο παιχνίδι όμως ήταν... ευρωπαίος και έφτασε μία ανάσα από τη νίκη. Και με την ισοπαλία πάντως είναι το απόλυτο φαβορί για να προκριθεί και να φτάσει ένα βήμα πριν από την συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σίγουρα με αυτό το ρόστερ οι "πράσινοι" δεν θα έχουν καμία τύχη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά όταν θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε αυτή θα γίνουν δύο-τρεις κινήσεις για την ενίσχυση τους. Κι αν οι επιλογές είναι σωστές, τότε όλα γίνονται.

Με εξαίρεση τα πρώτα 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά καλός με την Οντένσε. Οι "πράσινοι" είχαν πειθαρχία στο παιχνίδι τους, έπαιξαν σοβαρά, ακολούθησαν την τακτική του προπονητή τους και με τον Λέτο δημιούργησαν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Το... μισό γκολ του Αργεντίνου ανήκει στον Αντώνη Πετρόπουλο που έκανε πολύ καλή κίνηση. Ομως, ο Παναθηναϊκός θέλει ένα σέντερ φορ που να είναι δύο κλάσεις καλύτερος από τον Ελληνα επιθετικό. Τον Τοτσέ δεν τον έχουμε δει ακόμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καλύψει το κενό του Σισέ. Μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις, αλλά δεν θα γίνει ο mister goal του "τριφυλλιού".

Νέα "θυσία"

Ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια έψαχνε έναν killer για την άμυνα του και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς έδειξε ότι είναι μία αξιόπιστη λύση. Το έχει αποδείξει άλλωστε και πέρυσι ότι είναι πολύ καλύτερος στόπερ από τους Σαριέγκι, Καντέ. Κι αυτός όμως πάει να... θυσιαστεί για να εξασφαλιστούν χρήματα για την ομάδα την οποία την έχουν εγκαταλείψει οι μέτοχοι της.

Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Νικόλας Πατέρας είναι εξαφανισμένοι κι αυτός που έπρεπε να είχε βάλει λεφτά στο ταμείο της ΠΑΕ είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Παραμένει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, οπότε πρέπει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό μετά το ναυάγιο της πολυμετοχικότητας. Σε επικοινωνιακό επίπεδο κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας είναι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο ζήτησε από τους φιλάθλους του "τριφυλλιού" να βοηθήσουν την ομάδα στη ρεβάνς με τους Δανούς που θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Εύκολο θα γίνει μόνο αν οι "πράσινοι" παίξουν σοβαρά, αποφύγουν τα χοντρά λάθη στην άμυνα και εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν. Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη του αγώνα μπορεί να αποδειχθεί η συμπεριφορά του κόσμου που πρέπει να αφήσει στην άκρη τα όσα συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο στην ομάδα.

Υ.Γ. 1. Ο Γιώργος Καραγκούνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και μόνο γι' αυτό πρέπει να τιμηθεί από τον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. 2. Ο Σιμάο και να πουληθεί δεν είναι πρόβλημα γιατί έχει παραμείνει στάσιμος. Το ζητούμενο είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται το γόνατο του Βιτόλο.

Πηγή: Sport24.gr