Γράφει ο Νίκος Αθανασίου...

Και πως ο Παναθηναϊκός περνάει για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα για να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που έχει διδάξει πως το... dna δεν αλλάζει και ότι αυτή η φανέλα είναι πολύ βαριά για να αφήσει έστω και την παραμικρή σκέψη πρόκρισης στους φιλότιμους Δανούς του Κλάουσεν, οι οποίοι το είχαν πιστέψει αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο περυσινός(χωρίς Ζιλμπέρτο, Σισέ, Λάζαρο) επί της ουσίας Παναθηναϊκός, ακόμη και με την 11άδα του Οντένσε που δεν θα έχει καμία σχέση με το σύνολο για την φετινή αγωνιστική περίοδο, παρουσίασε συγκεκριμένα πράγματα που θα του έδιναν την πρόκριση από την Δανία και... καληνύχτα αν δεν δεχόταν ένα αστείο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης. Οι παιδικές ασθένειες, όσα χρόνια και αν περάσουν δύσκολα γιατρεύονται.

Οι παίκτες του Φερέιρα, όμως, ο οποίος παρουσίασε ένα σύνολο ανταγωνιστικό για την εποχή και τις περιστάσεις, είχαν συγκεκριμένο πλάνο μέσα στο γήπεδο, σοβαρότητα, ήταν μαχητικοί μέχρι το τέλος και ανά διαστήματα είχαν πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εξαιρετική εμφάνιση στα χαφ από τον Κατσουράνη, από... αλλού ο Λέτο, ο οποίος επιβεβαιώνει με το... καλημέρα πως αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό που χτίζει ο Φερέιρα, δείχνοντας φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και μάλιστα από πολύ νωρίς. Η γκολάρα του ήταν όλα τα... λεφτά όπως και η γενικότερη εικόνα του στο γήπεδο. Ηγέτης με όλα τα γράμματα κεφαλαία!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο leoforos.gr