Μετά τις αποχωρήσεις των Τζιμπρίλ Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σεμπαστιάν Λέτο καλείται να γίνει ο νέος ηγέτης του τριφυλλιού και στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς έδειξε έτοιμος να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Πέτυχε το χρυσό εκτός έδρας γκολ, αναστάτωσε την άμυνα της Οντενσε και ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του τριφυλλιού στη Δανία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν βελτιωμένος σε σχέση με την απογοητευτική εικόνα του στα φιλικά παιχνίδια, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιβάλουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και πέρασε με επιτυχία τις πρώτες εξετάσεις. Φυσικά μένει η πίκρα για το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε του αγώνα από μία αδράνεια της άμυνας του.

Ο Μπουμσόνγκ στην άμυνα και ο Κατσουράνης στη μεσαία γραμμή, βάδισαν στα χνάρια του Λέτο και πρόσφεραν πολύτιμες βοήθειες. Αντίθετα υστέρησαν ο Σαριέγκι και ο Νίνης και μπορεί ο Βάσκος να είναι ο νέος αρχηγός, αλλά τα χρόνια πέρασαν και δεν μπορεί να αγωνίζεται ως βασικός, ενώ η συνεχιζόμενη προβληματική εικόνα του Νίνη πρέπει να απασχολήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους του τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να γίνει μία ανταγωνιστική και ελκυστική ομάδα αλλά ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Αν είναι σοβαρός στη ρεβάνς της Τρίτης, θα προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και με ΗΡΕΜΙΑ θα μπορέσει στη συνέχεια ο Φερέιρα να δουλέψει πάνω στις αδυναμίες, ελπίζοντας πως με την σταδιακή είσοδο των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, θα δημιουργήσει την ομάδα που θέλει.

Πέρα από το αγωνιστικό, η διαφαινόμενη πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αποφέρει στα ταμεία της ΠΑΕ τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ και την ελπίδα για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

*** Την Πέμπτη θα υπογράψει ο Ζέκα, ενώ ο Φερέιρα θέλει και τον 23χρονο Πορτογάλο μέσο της Πόρτο, Αντρέ Κάστρο. Η Λοκομοτίβ Μόσχας και η Καρπάτι από την Ουκρανία ενδιαφέρονται για τον Σιμάο, ανοιχτό παραμένει το θέμα του Μπουμσόνγκ και στη "μαύρη" λίστα βρίσκονται ο Σεϊταρίδης με τον Πλεσί.

Πέρα από τον Κάστρο, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ζητήσει την απόκτηση ενός τρίτου επιθετικού και ανάλογα με τις αποχωρήσεις, θα αποφασιστεί αν θα γίνουν κινήσεις για αμυντικό μέσο και για κεντρικό αμυντικό.

Πηγή: Contra.gr