Γράφει ο Δημήτρης Κωτσέλης...

Η απάντηση που μπορούμε να δώσουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα είναι μία και δεν επιδέχεται ευτυχώς ή δυστυχώς (μάλλον δυστυχώς...) δεύτερη κουβέντα. Έπειτα από την περιβόητη δικαίωση του Μποσμάν τον Δεκέμβρη του 1995 το παγκόσμιο ποδόσφαιρο άλλαξε μια για πάντα.

Οι μεταγραφές πολλαπλασιάστηκαν, οι ξένοι δίνουν και παίρνουν στις ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, και πλέον πρωταρχικός παράγοντας –είτε μας αρέσει είτε όχι– στη σύγχρονη εποχή της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας για τη δημιουργία μεγάλης ομάδας είναι το χρήμα.

Ακολουθώντας τη γενικότερη κοινωνική τάση του χρηματοϊκονομικού μας συστήματος του οποίου τα αποτελέσματα είναι προς αμφισβήτηση τα τελευταία χρόνια, το ποδόσφαιρο στο οποίο το χρήμα έχει διεισδύσει για τα καλά, θα ήταν αδύνατο να μην ισχύει η λογική «ο ισχυρός ισχυρότερος και ο φτωχός φτωχότερος».

Στη λογική λοιπόν αυτή, είναι ξεκάθαρο πλέον πως την τελευταία δεκαετία τα πρωτεία στη βιτρίνα της UEFA, το Champions League, «λυμαίνονται» μια δεκάδα ομάδες που βάσει της δικής τους ισχυρότατης οικονομικής δυνατότητας έχουν δημιουργήσει ένα λόμπι στο οποίο δεν επιτρέπουν σε κανέναν άλλον να εισχωρήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο στο katimagiko.gr