Ολυμπιακός: Είναι σε κρίση ο Ολυμπιακός και φάνηκε ξεκάθαρα στο αιώνιο ντέρμπι στην έδρα του Παναθηναϊκού την Κυριακή το βράδυ. Ηττήθηκε με 1-0, ουσιαστικά με… κατεβασμένα χέρια και μόλις μια τελική στην αντίπαλη εστία και αυτή προς το τέλος της αναμέτρησης. Είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων. Ακόμα και κόντρα στον ΠΑΟΚ που πήρε τη νίκη εντός με 1-0, δεν έφτιαξε μια ευκαιρία της προκοπής. Εκεί όμως είχε πάθος και πήρε το ματς. Απέναντι στον Παναθηναϊκό έλειπε και αυτό. Οι αρχηγοί των «ερυθρολεύκων» πήραν πρωτοβουλία και στην προπόνηση της Κυριακής κλείστηκαν στα αποδυτήρια, δίχως την παρουσία του Τάκη Λεμονή ή κάποιου άλλου από την διοίκηση, για να βρουν τι φταίει. Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Κόντρα στη Μπάρσα εκτός έδρας στο πρώτο ματς, ηττήθηκε με 3-1. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανέστατη, παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι».

Αγωνιστικά Νέα: Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Σεμπά (7/0) και ο επιθετικός Μπεν (2/0). Απουσία της τελευταίας στιγμής ο επιθετικός Εμενίκε (5/0), ο οποίος έχει πρόβλημα στο γόνατο. Με δεδομένο ότι ο Ανσαριφάντ είναι εκτός λίστας, ο μόνος διαθέσιμος φορ, είναι ο Τζούρτζεβιτς. Τραυματίας και ο χαφ Ζντιέλαρ (4/0). Εκτός λίστας ο και ο στόπερ Σισέ (4/1), που είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς. Με... ευέλικτο σχήμα αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Λεμονής.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Προτό – Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Μποτία, Φιγκέιρας – Ρομαό, Ζιλέ, Ανδρούτσος - Οφόε, Φορτούνης, Καρσελά

Μπαρτσελόνα: Συνέχισε την εκπληκτική της πορεία στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και πήρε άλλη μια νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα της Μπιλμπάο με 0-2. Δεν ήταν εύκολο το ματς, αλλά ένα γκολ του Μέσι στο 36’ και ένα του Παουλίνιο στις καθυστερήσεις, έδωσαν στη Μπάρσα την 9η νίκη της σε 10 παιχνίδια στην Ισπανία, όπου παραμένει αήττητη. Στα 14 τελευταία ματς της σε όλες τις διοργανώσεις δεν έχει ηττηθεί, όπου στα 13 εξ αυτών έχει καταφέρει να κερδίσει. Στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έχει πάρει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και έρχεται στο Φάληρο για να «καθαρίσει» την πρωτιά ουσιαστικά. Το παιχνίδι είναι πολύ ιδιαίτερο για τον Βαλβέρδε, καθώς θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό ως αντίπαλος μετά την φυγή του. Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο συγκεκριμένο ματς και αναμένεται να τον αποθεώσουν οι φίλοι των «ερυθρολεύκων». «Νιώθω προσμονή για αυτό το παιχνίδι», τα λόγια του έμπειρου κόουτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

Αγωνιστικά Νέα: Σταθερά τα προβλήματα για τον Βάσκο τεχνικό, με τον χαφ Ινιέστα (8/1) να μην υπολογίζεται. Ο Μασεράνο (5/0) ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και βρίσκεται κανονικά στην αποστολή. Πάντως θα τσεκαριστεί, διότι είχε κάποιες ενοχλήσεις. Μέσα και ο στόπερ Βερμάλεν. Τιμωρημένος ο στόπερ Πικέ (7/1), που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς στη Βαρκελώνη. Μακροχρόνιοι οι υπόλοιποι απόντες.

Πιθανή ενδεκάδα: (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Μασεράνο, Ουμτιτί, Άλμπα – Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Παουλίνιο – Ντεουλοφέου, Μέσι, Σουάρες

Εκτίμηση
Ο Ολυμπιακός θα παίξει ξανά αμυντικά, καθώς δεν θα κάνει το λάθος ο Λεμονής να ανεβάσει τις γραμμές, παρότι εντός έδρας. Θα τον κάνει φύλλο και φτερό στο ανοιχτό γήπεδο. Το διπλό είναι το προφανές σημείο, αλλά παίζει πολύ χαμηλά. Θα πάμε στο ασιατικό χάντικαπ -1.,75 που παίζει σε απόδοση 1.73.