Η Μίλαν δεν βρίσκεται στα καλύτερά της τα τελευταία χρόνια και οι φίλαθλοι της σπουδαίας ιταλική ομάδας ευελπιστούν ότι θα επιστρέψει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να ξαναζήσουν βραδιές όπως αυτή πριν από ακριβώς 11 χρόνια.

Σαν σήμερα, στις 23 Μαΐου 2007, οι Ροσονέρι κατέκτησαν το Champions League για 7η –και τελευταία μέχρι σήμερα- φορά στην ιστορία τους, επικρατώντας με 2-1 της Λίβερπουλ στον τελικό, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Αμφότερα τα γκολ της Μίλαν πέτυχε ο Φιλίπο Ιντσάγκι (45’, 82’), με τον Ντιρκ Κάουτ να μειώνει για τη Λίβερπουλ στο τελικό σκορ.

Ο αρχηγός της Μίλαν, Πάολο Μαλντίνι, έγινε ο γηραιότερος παίκτης (μη τερματοφύλακας) που συμμετέχει σε τελικό και κέρδισε το πέμπτο του ευρωπαϊκό κύπελλο, όπως και ο συμπαίκτης του, Αλεσάντρο Κοστακούρτα. Ισοφάρισαν έτσι τους Αλφρέντο Ντι Στέφανο και Χοσέ Θαράγκα της Ρεάλ, ενώ ο κάτοχος του ρεκόρ με 6 κατακτήσεις παρέμεινε ο Φρανθίσκο Χέντο της Ρεάλ.

Ακόμα, ο Κλάρενς Ζέεντορφ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά το Champions League τέσσερις φορές (με 3 διαφορετικές ομάδες: Άγιαξ 1995, Ρεάλ Μαδρίτης 1998 και Μίλαν 2003 και 2007).