Η Λίβερπουλ φιλοδοξεί να κατακτήσει το 6ο Champions League της ιστορίας της το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού η τελευταία φορά που τα κατάφερα ήταν το 2005.

Σαν σήμερα, στις 25 Μαΐου, έλαβε χώρα ο αλησμόνητος τελικός μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος μνημονεύεται ως ένας από τα πιο συναρπαστικούς.

Η Μίλαν έκανε επίδειξη δύναμης στο πρώτο ημίχρονο, αφού βρέθηκε μπροστά με 3-0 στο ημίχρονο. Ο Μαλντίνι πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών μετά από μόλις 52 δευτερόλεπτα αγώνα, ενώ ο Κρέσπο με δύο δικά του τέρματα (39’, 44’) έμοιαζε να δίνει πρόωρο τέλος στον τελικό.

Ωστόσο, η πεισματάρα Λίβερπουλ δεν τον έβαλε κάτω και βγήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να κυνηγήσει ένα θαύμα.

Και το πέτυχε μέσα σε έξι λεπτά! Ο Τζέραρντ μείωσε σε 3-1 στο 54’, ο Σμίτσερ έκανε το 3-2 στο 56’ και ο Αλόνσο ισοφάρισε στο 60’ παίρνοντας το ριμπάουντ σε πέναλτι, στο οποίο αστόχησε ο ίδιος!

Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας των Άγγλων, Γέρζι Ντούντεκ, έβαλε τη σφραγίδα του για να μπορέσει η Λίβερπουλ να ολοκληρώσει την ανέλπιστη ανατροπή. Στην παράταση ο Πολωνός στέρησε από τον Σεφτσένκο ένα σίγουρο γκολ με απίθανη απόκρουση και στα πέναλτι είπε «όχι» στον Πίρλο και στον Σεφτσένκο, με τη Λίβερπουλ να επικρατεί 3-2 και να σηκώνει την κούπα!