Τη Λίβερπουλ θέλει να δει να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, για να αφυπνιστεί μια παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως αποκάλυψε στο sportdog.gr ο Σάκης Τσιώλης.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε, ακόμα, στη μάχη των δύο πάγκων, αποθέωσε τόσο τον Γιούργκενν Κλοπ όσο και τον Ζινεντίν Ζιντάν με τις δηλώσεις του, ενώ μίλησε και για τους πρωταγωνιστές των δύο ομάδων: Κριστιάνο Ρονάλντο και Μοχάμεντ Σαλάχ.

«Από τη Λίβερπουλ βγαίνει κάτι πολύ ωραίο. Παίζει επιθετικά και με ταχύτητα, τα στοιχεία που έχει περάσει ο Κλοπ σε αυτή την ομάδα είναι εντυπωσιακά. Φυσικά θα παίξει μεγάλο ρόλο το βάρος της φανέλας που έχει η Ρεάλ, όχι μόνο από την άποψη της απόδοσης αλλά ακόμα και πώς μπορούν να διαμορφωθούν οι διαιτητικές αποφάσεις (χωρίς να υπονοώ ότι θα υπάρχει κάτι μεμπτό). Αλλά όπως και να το κάνουμε μετράει η φανέλα και το όνομα. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλή επιθετικότητα. Η Λίβερπουλ βγαίνει καταπληκτικά στην επίθεση, από την άλλη πλευρά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να μην παίξει επιθετικά με τόσους καλούς παίκτες που έχει μεσοεπιθετικά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Σάκη Tσιώλη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη μάχη των πάγκων:

«Στον κόουτς Ζιντάν δίνω βαθμούς έτσι όπως διαβάζει το παιχνίδι. Ο Κλοπ από την άλλη ζει και παίζει μέσα στον αγώνα, μέχρι να βγάλει η ομάδα του αυτό που έχουν δουλέψει στην προπόνηση. Είναι προπονητής. Επηρεάζει την αγωνιστική διάθεση των παικτών του, το πάθος που βγάζει είναι φοβερό. Από την άλλη η προσωπικότητα του Ζιντάν και έτσι όπως διαβάζει το ματς, δείχνει και στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να έχουν οντότητα».

Ποιον παίκτη περιμένετε να ξεχωρίσει;

«Εκείνους που περιμένουν όλοι. Ο Σαλάχ κάνει απίστευτα πράγματα φέτος και η παρουσία του θα έχει μεγάλη σημασία για τη Λίβερπουλ όταν θα είναι κλειστή η άμυνα της Ρεάλ. Αν και η Λίβερπουλ παρουσιάζεται περισσότερο ομάδα, στηρίζεται στο σύνολο και όχι στις μονάδες της. Έχει ταχύτητα, συνοχή, είναι ο τρόπος που επιτίθεται. Από την άλλη πλευρά, προφανώς στη Ρεάλ Μαδρίτης το μεγάλο αστέρι είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αν και από τη μέση και μπροστά η Ρεάλ έχει πολλούς καλούς παίκτες, που μια ενέργειά τους αρκεί για να πάρουν το παιχνίδι. Αλλά επιθετικά μου αρέσει πολύ η Λίβερπουλ».

Ποιος περιμένετε να νικήσει το παιχνίδι και να κατακτήσει το τρόπαιο;

«Θέλω να το πάρει η Λίβερπουλ, για να έχουμε μια νέα Λίβερπουλ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την επόμενη μέρα του τελικού. Η Ρεάλ δεν έχει ανάγκη αυτό το τρόπαιο, την επόμενη μέρα του τελικού θα είναι ξανά φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο την επόμενη σεζόν, ακόμα κι αν το χάσει τώρα. Μου αρέσει πολύ το στιλ που έχει η Λίβερπουλ του Κλοπ, θέλω να ανταμοιφθεί κι αυτός ως προπονητής. Θεωρώ ότι το ματς δεν θα μείνει στο 1 γκολ, περιμένω μέχρι το 90ο λεπτό να έχουν μπει 2-3 γκολ, γιατί αμφότερες οι ομάδες στηρίζονται στην επιθετικότητα. Εύχομαι να έχουμε έναν καλό τελικό, με θέαμα, και να διδαχθούμε στην Ελλάδα από όσα θα δούμε εντός και εκτός γηπέδου το Σάββατο».