Η αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση της φάσης των ομίλων έχει ήδη αρχίσει. Ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Πέμπτης θα μάθει τους αντιπάλους του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τους περισσότερους από τους πιθανούς ήδη τους ξέρει.

Περιμένει όμως και τις ρεβάνς της Τετάρτης για να ολοκληρωθεί το παζλ. Aπομένουν μόλις 5 εισιτήρια (οι 27 έχουν ήδη περάσει). Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα είναι σίγουρα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Κάνουν ήδη τους υπολογισμούς τους για το ποιους θέλουν και ποιους όχι στον όμιλό τους.

Πολλά περιθώρια δεν υπάρχουν. Μπορεί να πέσουν σε γκρουπ με Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Ντόρτμουντ (ωχ!), μπορεί να τους προκύψει και όμιλος με Αρσεναλ, Μαρσεϊγ, Οτελούλ. Ολα πιθανά είναι!

Ο Ολυμπιακός όμως περιμένει με αγωνία τα αποψινά παιχνίδια αφού από το αποτέλεσμά τους μπορεί να αλλάξει ανάλογα και η τύχη τους. Αυτό γιατί θα υπάρξουν μεταβολές στα 4 γκρουπ δυναμικότητας. Σίγουρα όμως όλα είναι στη θεωρία και τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο. Ας δούμε όμως τι αναζητούν οι Πειραιώτες ή για την ακρίβεια τι θα ήθελαν βάση των ονομάτων που έχουν απέναντί τους.

Οι ρεβάνς είναι: Ουντινέζε-Αρσεναλ (0-1), Πλζεν-Κοπεγχάγη (3-1), Στουρμ-ΜΠΑΤΕ (1-1), Μπενφίκα-Τβέντε (2-2) και Ρούμπιν-Λιόν (1-3).

Τι θα ήθελε θεωρητικά ο Ολυμπιακός; Πάμε βήμα - βήμα: Αν η Ουντινέζε αποκλείσει την Αρσεναλ (1-0 οι Αγγλοι το πρώτο ματς), τότε ανεβαίνει αυτόματα η Μίλαν στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και πάει στο 2ο η Ζενίτ όπως και η πρώην ομάδα του Κοστάνσο, Βασιλεία στο 3ο την οποία και γλυτώνει έτσι ο Ολυμπιακός.

Εκεί που ουσιαστικά αναζητά η ομάδα του Πειραιά είναι το πως θα διαμορφωθεί το 4ο γκρουπ όπου βρίσκονται μεγαθήρια όπως η Ντόρτμουντ και η Νάπολι.

Μπορεί να γλυτώσει τη γερμανική ομάδα ο πρωταθλητής Ελλάδας; Οχι.Ακομη κι αν μείνουν έξω Κοπεγχάγη και ΜΠΑΤΕ, η Ντόρτμουντ θα είναι 1η στο 4ο γκρουπ. Αν αποκλεισθεί κάποια από τις Αρσεναλ, Μπενφίκα ή Λιόν τότε κάθε μια από τις Ουντινέζε, Ρούμπιν και Τβέντε που θα τις αποκλείσουν έχουν καλύτερο συντελεστή από τη Ντόρτμουντ. Το θέμα πλέον είναι τι θα τραβήξει από το 2ο και 4ο γκρουπ ο Ολυμπιακός.

Στο πρώτο είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, η Μπάγερν, η Αρσεναλ (αν δεν αποκλειστεί και ανέβει στη θέση της η Μίλαν), η Ρεάλ του Μουρίνιο, η κάτοχος του ΟΥΕΦΑ, Πόρτο και η Ιντερ.

Στο 2ο είναι (για την ώρα) η Μίλαν και η Λιόν, η Σαχτάρ, η Βαλένθια, η Μπενφίκα, η Βιγιαρεάλ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μαρσεϊγ.

Στο 3ο μαζί με τον Ολυμπιακό τις οποίες και αποφεύγει είναι η Ζενίτ (αν δεν ανέβει στο 2ο), ο Αγιαξ, η Λεβερκούζεν, η Φενέρμπαχτσε, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λιλ και η Βασιλεία.

Στο 4ο είναι σίγουρα οι Ντόρτμουντ, Νάπολι, ΑΠΟΕΛ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκενκ και Οτελούλ. Θα μπουν εκεί επίσης οι Στουρμ ή ή ΜΠΑΤΕ και η Πλζεν αν τελικά αποκλείσει την Κοπεγχάγη. Θέση διεκδικούν οι Τβέντε (στο 3ο αν αποκλείσει τη Μπενφίκα) και η Ρούμπιν με την Ουντινέζε στο 4ο αν βγάλουν έξω Λιόν και Άρσεναλ αντίστοιχα.

Πηγή: sday.gr