Επίσης, μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ, για τους πανηγυρισμούς του μετά την λήξη του αγώνα και για τον αν έχει πάρει στοιχεία από την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον "Sentra 103,3":

Για την ετοιμότητα του ΑΠΟΕΛ: "Σίγουρα γι' αυτή την εποχή είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είμαστε συνηθισμένοι να έχουμε μικρό διάλειμμα, για να ξεκινήσουμε. Δεν είναι εύκολο. Σαν προπονητής είμαι και 4 χρόνια ουσιαστικά στον ΑΠΟΕΛ και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να συμπεριφερθούμε καλά στα σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη".

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Αυτό είναι το πιο μεγάλο επίτευγμα. Έχουμε ένα βασικό κορμό που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι μαζί οι ποδοσφαιριστές και έχουμε μία μεγάλη ομοιογένεια. Είναι επαγγελματίες και παιδιά που ζητάνε προκλήσεις. Είμαστε μία μικρή ομάδα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου έχουν υψηλή θέληση. Αυτό είναι σημαντικό. Δεν αλλάζουμε εύκολα το στυλ παιχνιδιού μας, εκτός αν μας πιέζει πολύ ο αντίπαλος".

Για τον πανηγυρισμό του μετά την λήξη του αγώνα: "Ήταν κάτι που βγαίνει από μέσα σου. Για μένα χθες ήταν σπουδαία μέρα. Πριν δύο χρόνια περάσαμε στους ομίλους του Europa League και λόγω της διαφοράς των γκολ δεν περάσαμε στην επόμενη φάση. Είμαστε καλή ομάδα και θέλαμε ν' αποδείξουμε ότι εκείνη η παρουσία της ομάδας δεν ήταν τυχαία. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος να δουλεύω με αυτούς τους παίκτες. Όταν έχεις αυτούς τους παίκτες είσαι τυχερός. Εγώ είμαι απλά συμπληρωματικός".

Για το αν ο ΑΠΟΕΛ έχει πάρει στοιχεία από την ΑΕΚ του Μπάγεβιτς: "Πραγματικά ήταν η εποχή που είχα έρθει σαν ποδοσφαιριστής στον Ηρακλή, τότε που η ΑΕΚ ήταν πραγματικά καλή ομάδα και έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Όλοι μας θέλουμε μία ομάδα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αλλά είναι και η ικανότητα και η διάθεση των παικτών για ν' αποδώσουν. Η είσοδος στο Champions League είναι σημαντική και για το οικονομικό για την εποχή που ζούμε. Απολαμβάνω την δουλειά μου με αυτούς τους παίκτες. Δεν αλλάζουμε το στυλ παιχνιδιού μας με ομάδες του επιπέδου μας. Ιδιαίτερα χθες σε καμία στιγμή του παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές μας δεν άλλαξαν στυλ παιχνιδιού".

Για το αν θα ήθελε τον Ολυμπιακό στον όμιλο του: "Είμαι σίγουρος ότι όλοι θέλουν εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχω δει κάποια φιλικά και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Θα είχε ενδιαφέρον μία αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Θα είχε και μεγάλο κίνητρο. Είναι δύο ελληνικές ομάδες και ίσως θα ήταν καλύτερο να υποστηρίξουμε η μία ομάδα την άλλη".

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Όσο οι Έλληνες και οι ελληνικές ομάδες ήταν ταπεινοί όταν και είχαμε και 2 και 3 ομάδες στους ομίλους, κάποια στιγμή και ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση του Euro κατάλαβαν ότι το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στην Ελλάδα. Απέρριπταν εύκολα. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο έμεινε πολύ κλειστό στα ελληνικά σύνορα. Μέσα στην αμφισβήτηση και την αλαζονεία που ζούσε Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια. Το ν' απορρίπτεις στην Ελλάδα και να αμφισβητείς είναι το μόνο εύκολο. Έχω παιδιά που έφυγαν σαν αποτυχημένοι από την Ελλάδα και εδώ δουλεύουν σοβαρά και αποδίδουν. Οι ελληνικές ομάδες έπρεπε να αποκλειστούν από τις κυπριακές ομάδες για να καταλάβουν οι Έλληνες ότι παίζεται και αλλού ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι με τις ελληνικές ομάδες. Και η χαρά θα είναι μεγάλη, όσο περισσότερες ομάδες θα είναι στην Ευρώπη. Κάποια πράγματα θα πρέπει να κατασταλάξουν στην Ελλάδα και να τα δούμε πιο ποδοσφαιρικά".