Δική μου αρχή είναι ότι πάντοτε οι προκρίσεις έρχονται από τα παιχνίδια κι όχι από τις κληρώσεις-άλλωστε, είχαμε δει ότι ο Ολυμπιακός πέρασε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και από όμιλο με Ρεάλ, Βέρντερ, Λάτσιο πριν από τέσσερα χρόνια κι από όμιλο με Άρσεναλ, Σταντάρ και Άλκμααρ πριν από δύο χρόνια.

Κακά τα ψέματα, όμως, παίζουν ρόλο στις προκρίσεις και τους αποκλεισμούς οι κληρώσεις. Άλλωστε και η πρώτη από τις τρεις προκρίσεις του Ολυμπιακού από τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είχε έρθει σε όμιλο με Άγιαξ, Πόρτο και Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ίσως δε να προσέξατε και τις τρεις αυτές χρονιές δεν υπήρχαν δύο ομάδες από τις λεγόμενες θηρία στους ομίλους του Ολυμπιακού. Υπήρχε μία ομάδα φόβητρο και οι άλλες, πάντοτε θεωρητικά, λίγο καλύτερες η, λίγο χειρότερες η, ισάξιες του Ολυμπιακού. Άρα, η συνταγή αυτή πρέπει να είναι και σήμερα!

Προσωπικά δεν κρύβω ότι πάω με τον πιο απλό τρόπο. Ποιους αντιπάλους θα ήθελα; Μα τον τελευταίο από το κάθε γκρουπ δυναμικότητας! Την Ίντερ από το γκρουπ των δυνατών, τη Μαρσέϊγ από το γκρουπ 2 και την Οτελούλ Ρουμανίας από το γκρουπ των αδύναμων. Και να εξηγήσω και πιο ουσιαστικά την προτίμησή μου.

Η Ίντερ κι αυτή δεν θα έχει παιχνίδια στα πόδια της, όπως κι ο Ολυμπιακός και προέρχεται από μέτρια σεζόν, για τα δεδομένα της, με καινούργιο προπονητή-και την έπαιξε και καλά ο Ολυμπιακός την Κυριακή στη Γενεύη, άσχετα αν τώρα δεν θα υπάρχει το όπλο του αιφνιδιασμού. Δεύτερη επιλογή η Πόρτο γιατί στην Ελλάδα την «έχουμε»! Δεν θέλω Άγγλους, πλην ίσως Άρσεναλ. Προτιμώ τη Ρεάλ, με τελευταίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη!

Η Μαρσέϊγ, έτσι τουλάχιστον όπως την έχω δει εγώ φέτος στο ξεκίνημα του γαλλικού πρωταθλήματος, δεν μου αρέσει. Έχει καλούς παίκτες, αλλά δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο. Εναλλακτική επιλογή έχω τη Βιγιαρεάλ, γιατί εκτός των άλλων ο Βαλβέρδε θα θέλει εκδίκηση για τη μοναδική μέχρι στιγμής απόλυση στην καριέρα του. Η Μπενφίκα δεν θα είναι άσχημη. Ρώσοι και Ουκρανοί είναι πολύ επικίνδυνοι αυτή την εποχή, επειδή βρίσκονται σε φουλ σεζόν.

Και η Οτελούλ είναι εντελώς άπειρη στην Ευρώπη και τέλος πάντων ως πρωταθλήτρια Ρουμανίας ναι μεν θα είναι καλή ομάδα, όμως αποκλείεται να είναι πολύ δυνατή. Από τους αδύναμους δεν θέλω τον ΑΠΟΕΛ, αφού η Κύπρος δεν μας πάει!

Πηγή: Sportfm.gr