Δείτε τα γκρουπ δυναμικότητας και την ταυτότητα των υποψήφιων αντιπάλων του...

«ΝΑΙ» ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ...

Πρώτο γκρουπ

Η αλήθεια είναι πως από το συγκεκριμένο γκρουπ όποιος και αν πέσει θα είναι για τον Ολυμπιακό αντίπαλος πάνω από τις δυνατότητές του. Πολλές φορές ανάλογα με τη δημιουργία του ομίλου είναι καλό να υπάρχει ένας πανίσχυρος αντίπαλος από το πρώτο γκρουπ, όταν όμως οι άλλοι δύο αντίπαλοι από το 2ο και το 4ο γκρουπ είναι στα μέτρα των «ερυθρόλευκων».

Οπως και να έχει όμως, στον Ολυμπιακό σίγουρα θα αντιμετώπιζαν με χαμόγελα μια κλήρωση στον όμιλο της Ίντερ καθώς μαζί με την Άρσεναλ είναι οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αναλογικά βέβαια με την δυναμικότητα των υπολοίπων ομάδων στο γκρουπ. Με την Ίντερ εξάλλου στον ίδιο όμιλο ο Ολυμπιακός αυτομάτως θα αποφύγει τόσο την Μίλαν απο το δεύτερο γκρουπ όσο και την Νάπολι απο το τέταρτο, ότι καλύτερο δηλαδή για τους Πειραιώτες.

Δεύτερο γκρουπ

Πολλές φορές η ομάδα του δεύτερου γκρουπ, στα χρόνια που ο Ολυμπιακός βρισκόταν όπως και φέτος στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, καθόριζε την πορεία των «ερυθρόλευκων» όσον αφορά την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού απο το συγκεκριμένο γκρουπ είναι ισχυροί, σπουδαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από δυνατά πρωταθλήματα.

Στο άκουσμα όμως της Μπενφίκα οι «ερυθρόλευκοι» σίγουρα θα ένιωθαν καλύτερα, πάντα βέβαια σε θεωρητική βάση και αναλογικά με τις ομάδες που υπάρχουν στο γκρουπ. Και η Σαχτάρ, όμως, μπορεί να έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως δεν αποτελεί το μεγαθήριο, ενώ στην ίδια κατηγορία μπορεί να συμπεριληφθεί και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τέταρτο γκρουπ

Το γκρουπ των πιο αδύναμων (βαθμολογικά) ομάδων των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έχει συλλόγους που θα ήθελαν πολύ οι «ερυθρόλευκοι» να βρουν μπροστά τους. Εύκολες ομάδες σε αυτό το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ, βεβαίως, δεν υπάρχουν και τα «μαθήματα» για τον Ολυμπιακό στις μέχρι τώρα παρουσίες του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι πολλά. Ομως όπως και να το κάνουμε, αν στον όμιλο του Ολυμπιακού έρθει η πρωταθλήτρια Ρουμανίας Οτελούλ Γκαλάτι ή ακόμη και οι ΑΠΟΕΛ, Γκενκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, είναι λογικό να το δεχτούν με ικανοποίηση.

«ΟΧΙ» ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ...

Πρώτο γκρουπ

Είναι καθολική η επιθυμία των «ερυθρόλευκων» να αποφύγουν τις δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες, δηλαδή την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ. Η παράδοση πάντως είναι υπέρ τους όσον αφορά την Μπάρτσα, με την οποία δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωποι, όχι όμως και με τη Ρεάλ που την έχουν βρει μπροστά τους ουκ ολίγες φορές. Δεν είναι όμως μόνο οι ισπανικές ομάδες ο «πονοκέφαλος». Οι δύο αγγλικές, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, η Μπάγερν, αλλά και η κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ, Πόρτο, αποτελούν αντιπάλους από το πρώτο γκρουπ που φέρνουν μεγάλες σκοτούρες για τον Βαλβέρδε και το συγκρότημά του.

Δεύτερο γκρουπ

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν, είναι με διαφορά ο πιο ισχυρός αντίπαλος του συγκεκριμένου γκρουπ, τον οποίο βέβαια θέλουν να αποφύγουν οι Πειραιώτες. Σκεφτείτε απλά έναν συνδυασμό πρώτου και δεύτερου γκρουπ με Μπαρτελόνα και Μίλαν και θα καταλάβετε. Από εκεί και πέρα και οι ισπανικές Βαλένθια και Βιγιαρεάλ είναι ομάδες που καλό θα ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να παρακολουθήσουν την πορεία τους από την τηλεόραση.

Τέταρτο γκρουπ

Εδώ είναι όλα τα... λεφτά για τον Ολυμπιακό. Ο αντίπαλος του 4ου γκρουπ θα κρίνει πολλά για τον Ολυμπιακό, καθώς σε αυτό υπάρχουν δύο ομάδες που είναι μόνο βαθμολογικά αδύναμες. Κατά τα άλλα τόσο η πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ όσο και η ιταλική Νάπολι είναι ομάδες που οι πρωταθλητές Ελλάδας θα τις δουν με μεγάλη ανακούφιση σε άλλον όμιλο. Αν μία από αυτές τις δύο ομάδες έρθουν στον όμιλο του Ολυμπιακού, τότε, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο στο πρώτο και δεύτερο γκρουπ, το έργο των «ερυθρόλευκων» θα γίνει πολύ δύσκολο ακόμη και για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πηγή: Goal