Eδώ είμαστε και πάλι. Μονακό τέλη Αυγούστου και κλήρωση Τσάμπιονς Λιγκ πάνε μαζί μέχρι τουλάχιστον και του χρόνου, μια και από το 2013 όλα δείχνουν πως με τη μετακίνηση του Σούπερ Καπ από το «Λουί Ντε» τελειώνει κι αυτός ο «γάμος» της ΟΥΕΦΑ με το Πριγκιπάτο, ο οποίος άρχισε το 1998. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα λέω ακριβώς το ίδιο πράγμα, πως ποτέ κάποιος δεν προκρίθηκε ούτε αποκλείστηκε από την κλήρωση. Αλλωστε, μιλάμε για τη φάση των ομίλων, που κληρώνει σήμερα που όλοι είναι με τα μαγιό ακόμα και το τελευταίο ματς παίζεται με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στολισμένα και με πολύ κρύο στα μέσα Δεκέμβρη. Οπότε τι προγνωστικά να γίνουν σε πραγματικό μέγεθος;

Ο Ολυμπιακός ξέρει πως είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, μπορεί να έχει από μία πολύ καλή κλήρωση μέχρι μία εφιαλτική, αν, για παράδειγμα, από το δεύτερο γκρουπ βγει η Μίλαν κι από το τέταρτο η Ντόρτμουντ, με επικεφαλής την Μπαρτσελόνα ή τη Γιουνάιτεντ. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση, δηλαδή το να είσαι μαζί με τους πρωταθλητές Ευρώπης ή Αγγλίας, συν τους τιτλούχους Ιταλίας και Γερμανίας, ξέρεις πως κυνηγάς χίμαιρες. Αλλά σπάνια βγαίνει ένα τέτοιο γκρουπ, όπως, όμως, και σπάνια έχουμε ονειρική κλήρωση, δηλαδή τον πιο αδύναμο από τους δυνατούς κι έναν πολύ αδύναμο από το τέταρτο γκρουπ.

Πάντως, εκείνο που πρέπει να συγκρατήσει καλά στη μνήμη του ο Ολυμπιακός είναι πως στις δύο τελευταίες παρουσίες του στους ομίλους, το 2007-2008 και το 2009-2010, πέρασε στην επόμενη φάση, κάτι πολύ σημαντικό. Και για να γίνει αυτό χρειάστηκε πρώτα να ξορκίσει την κακοδαιμονία του εκτός έδρας με τις νίκες σε Βρέμη και Ρώμη, αλλά κυρίως να κάνει πραγματικό φρούριο το γήπεδό του. Οποιοι και να βγουν απέναντί του σήμερα, η έδρα θα παίξει τεράστιο ρόλο και ιδιαίτερα η σειρά των αγώνων. Θα θυμάστε πως παίζοντας με την Αρσεναλ στο τελευταίο ματς εντός έδρας το 2009, με τους Λονδρέζους να έχουν ήδη περάσει, η ομάδα που έστειλαν ήταν με πολλά δεύτερα ονόματα και το εκμεταλλεύτηκε άψογα ο Ολυμπιακός. Φυσικά, για να φτάσει στο σημείο να πρέπει να εκμεταλλευτείς μια ανάλογη περίσταση, πρέπει να έχεις κάνει τη δουλειά σου σωστά πριν.

Τέλος πάντων, απόψε ο Ολυμπιακός θα μάθει τους αντιπάλους του. Και μαζί του θα μπει στην κληρωτίδα ο ΑΠΟΕΛ, που για μία ακόμα φορά απέδειξε πόσο σπουδαίο σωματείο είναι. Οι Κύπριοι, οι οποίοι πριν από δύο χρόνια στις λεπτομέρειες έχασαν την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλειόμενοι στα εκτός έδρας από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι για κανέναν. Και με την εικόνα τους στο ματς με τη Βίσλα και κυρίως την ψυχή τους κέρδισαν το χειροκρότημα όλων στην Ελλάδα, που έζησαν μέχρι τέλους την αγωνία μαζί τους, προκειμένου να μπουν στους ομίλους. Ο Γιοβάνοβιτς έχει πολύ μεγάλο μερίδιο γι' αυτή την επιτυχία. Ενας προπονητής που δεν φοβάται να παίξει μπάλα η ομάδα του είναι πάντα άξιος.

Πηγή: sport-fm.gr