Ο Τσίπρας πήγε ρε φίλε στην Ιθάκη, αλλά ο ΠΑΟΚ σφουγγάρισε τους μνηστήρες!

Έτσι είναι παιδιά, αλήθειες να λέμε. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να μην κέρδισε χθες, αλλά χρίσθηκε και επισήμως Ξάνθη του Champions League. Αυτή η ομάδα δηλαδή που σου βγάζει τα σκώτια, που σου σπάει τα παπάρια, που δεν σε αφήνει ούτε να στιγμή να ησυχάσεις πάνω σε ένα αποτέλεσμα που σε βολεύει. Και την κρίσιμη στιγμή σου κολλάει ένα γκολάκι και αναρωτιέσαι εσύ τι αμαρτίες πληρώνεις και γιατί τη ρουφάς!

Έργο Λουτσέσκου αναμφισβήτητα, μιας και ο προπονητής του ΠΑΟΚ τον έστησε μαεστρικά στον αγωνιστικό χώρο. Με πίεση ψηλά, πολύ ψηλά (στο δέκατο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, μέτρησα επτά παίκτες του Δικέφαλου να πρεσάρουν πάνω από τη σέντρα!), μιας και γνώριζε πολύ καλά ότι σε ατομικό επίπεδο οι παίκτες της Μπενφίκα ήταν άπιαστοι. Είχε επίσης υποψιασθεί ότι θα τα έδιναν όλα για γρήγορα γκολ και ότι θα είχε η ομάδα του την ευκαιρία της να ανταποδώσει. Μην ξεχνάμε: Ο αγώνας δεν σταματάει στα εξηνταπέντε λεπτά, σταματάει στα ενενήντα.

Η Μπενφίκα πάντως σταμάτησε στα εξηνταπέντε λεπτά. Σαν να έγκωσε, σαν να κώλωσε, σαν να τράβηξε χειρόφρενο. Μπορεί να πήρε εντολή από το προπονητικό επιτελείο για αλλαγή στρατηγικής, μπορεί ως εκεί να έφτανε το λαδάκι της, μπορεί να έκλασε από τον αδιανόητο γύπα Ουάρντα που της έβαλε φωτιά στον πάτο. Όπως και να έχει το πράγμα άρχισε αφενός τις πισωπεταλιές και αφετέρου δεν έβγαινε πια τόσο εύκολα στην αντεπίθεση. Πράγμα που διέγνωσαν τάχιστα οι παίκτες του ΠΑΟΚ κι άρχισαν να παίρνουν μέτρα.

Κι εδώ έπαιξε μέγιστο ρόλο ο Ουάρντα που λέγαμε. Το σπουδαίο ταλέντο του αιγυπτιακού ποδοσφαίρου, που αποφάσισε επιτέλους ότι προτεραιότητά του είναι η μπάλα και όχι το μουνί. Και έκανε τους παίκτες της Μπενφίκα να αλληθωρίσουν τόσο με την τεχνική του όσο και με την επιμονή του στην άμυνα. Βοηθώντας αποτελεσματικά τον Βιεϊρίνια, σε αντίθεση με τον Λημνιό που έκανε το πρώτο του κακό ματς στη φετινή σαιζόν.

Ο Ουάρντα ήταν ο ένας πυλώνας του ΠΑΟΚ, με δεύτερο τον εξωγήινο Πέλκα του πρώτου ημιχρόνου (μια ομάδα μόνος του!) και τρίτο τον βράχο Πασχαλάκη κάτω απ’ τα δοκάρια. Έχει τις αδυναμίες του με τα πόδια και στις εξόδους ο γκολκήπερ του Δικέφαλου, αλλά λείπουν από τη Μπενφίκα οι ικανοί κεφαλοσφαιριστές για να του βάλουν δύσκολα. Βοήθησαν και οι συγκινητικοί Κρέσπο και Βαρέλα και την έβγαλε καθαρή. Και θα την έβγαζε εντελώς πεντακάθαρη δίχως το πέτσινο πέναλτι. Αλλά είναι βαριά η φανέλα της Μπενφίκα και δύσκολα της πας κόντρα…

Υ.Γ. 1: Πήραν τηλέφωνο από τον Ερυθρό Σταυρό να ανακοινώσουν ότι αναζητούνται ο Κάνιας κι ο Μαουρίσιο. Δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και τους ψάχνουν οι συγγενείς του.

Υ.Γ. 2: Καταλάβαμε νομίζω σήμερα ότι όσο παιχταράδες και να είναι ο Μάτος με τον Βιεϊρίνια, δεν παύουν να είναι και τριαντατριών χρονών…