Μετά από σειρά κακών εμφανίσεων, η Μπάγερν Μονάχου ξέσπασε διαλύοντας με 5-1 τη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχδήμου.  Έτσι οι Βαυαροί παρέμειναν πρώτοι και εξασφάλισαν μαθηματικά την πρόκριση από τον όμιλο της ΑΕΚ, μαζί με τον δεύτερο Άγιαξ.

Την παρουσία της στην επόμενη φάση από τον 6ο όμιλο εξασφάλισε και η Μάντσεστερ Σίτι, αν και έμεινε στο 2-2 με τη Λιόν σε ένα φοβερό ματς. Οι Γάλλοι χρειάζονται μια ισοπαλία στην έδρα της Σαχτάρ την τελευταία αγωνιστική για να περάσουν κι αυτοί, καθώς η ουκρανική ομάδα μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης νικώντας τη Χόφενχαϊμ με 3-2 στις καθυστερήσεις στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της βραδιάς.

Η Ρεάλ πήρε νίκη με 2-0 στην έδρα της Ρόμα και κατέχει την πρωτιά του 7ου ομίλου, από τον οποίο αμφότερες οι ομάδες έχουν προκριθεί. Όσο για τη μάχη της 3ης θέσης, έχει προβάδισμα η Πλζεν, που νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στη Ρωσία με ανατροπή (2-1).

Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκρίθηκαν από τον 8ο όμιλο με δύσκολες. Οι Ιταλοί νίκησαν 1-0 τη Βαλένθια με γκολ του Μάντζουκιτς, ενώ οι Άγγλοι τα βρήκαν... σκούρα με αντίπαλο τη Γιανγκ Μπόις και νίκησαν 1-0 χάρη σε τέρμα του Φελαϊνί στο 91'.