Το «τρικ» αυτό το δοκίμασε ο προπονητής των πειραιωτών στο φιλικό με την Ίντερ και μάλιστα το αποτέλεσμα ήταν καλό, καθώς ο Φουστέρ απέδωσε καλά στην πτέρυγα της πειραϊκής ομάδας. Ωστόσο αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Φουστέρ στην ίδια θέση στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Ριέρα και η παρουσία του δεν ήταν καλή.

Ο Φουστέρ είχε «χαθεί» από το ματς και αυτό προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των πρωταθλητών. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη επιλογή εμπεριέχει πολύ μεγάλη δόση ρίσκο καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο Φουστέρ δεν είναι ακραίος μέσος. Παράλληλα η «μετατόπιση» του Ισπανού μέσου από τη φυσική του θέση (πίσω από τον επιθετικό) είναι πολύ πιθανό ν' αποδυναμώσει τον Ολυμπιακό σ' έναν πολύ σημαντικό τομέα, το πρεσάρισμα ψηλά στην αντίπαλη περιοχή αλλά και στις βοήθειες που προσφέρει ο Φουστέρ στους δύο μέσους του άξονα.

Ο ίδιος ο Βαλβέρδε άλλωστε έχει επισημάνει πως ο Ολυμπιακός αποδίδει καλύτερα με τον Φουστέρ σε αυτή τη θέση, καθώς όταν οι «ερυθρόλευκοι» αμύνονται, ο Ισπανός λειτουργεί σαν τρίτος παίκτης στη μεσαία γραμμή. Βέβαια το θέμα για τον Βαλβέρδε είναι και ποιες άλλες επιλογές υπάρχουν.

Για παράδειγμα ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Μιραλάς αριστερά και του Φετφατζίδη δεξιά, προκειμένου να μείνει ο Φουστέρ στη φυσική του θέση και να παίξει σέντερ φορ ο Πάντελιτς ή ο Τζιμπούρ. Φαίνεται όμως ότι ο Βαλβέρδε προτιμά να βάλει τον Βέλγο στην κορυφή της επίθεσης για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του διεθνούς στράικερ.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ολυμπιακό είναι να μπορέσει ο Φουστέρ ν' ανταποκριθεί σαν αριστερός μεσοεπιθετικός, κυρίως σε ότι αφορά την επιθετική δραστηριότητα της ομάδας του, γιατί αμυντικά είναι σίγουρο ότι θα τρέξει και θα δώσει βοήθειες στον αριστερό μπακ.

REDάκια

*Η απόφαση των «ερυθρόλευκων» να προχωρήσουν στη λύση της συνεργασίας με τον Εδουάρδο Μαθία ήταν αναμενόμενη. Ουσιαστικά οι πρωταθλητές διόρθωσαν το λάθος που είχαν κάνει με την πρόσληψη του Ισπανού πριν από λίγους μήνες.

* Ένα καλό «κουίζ» αναφορικά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού έχει να κάνει με τον άξονα της μεσαίας γραμμής όταν Μακούν, Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν. Γιατί υπάρχει και ο Μοντέστο με τον Φέισα. Πέντε παίκτες για δύο θέσεις.

* Στου Ρέντη έχουν σχηματίσει καλή εικόνα για τον Μακούν από τις πρώτες προπονήσεις. Απομένει να δούμε και στο γήπεδο τι «ψάρια θα πιάσει» ο πρώην μέσος της Λιόν.

Πηγή: Sentragoal.gr