Ο αντιπρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ μίλησε στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της ομάδας ενόψει της έναρξης του Champions League.

«Η θέση του Ολυμπιακού για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαφής και γνωστή και θα την ξαναπώ. Είμαστε υπέρ του ποδοσφαίρου, υπέρ του να παίζεται ποδόσφαιρο γι' αυτό και η θέση μας ήταν να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα. Ναι, είναι υπαρκτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και είναι γνωστά, αλλά όπως συμβαίνει με τις εταιρίες σε όλους τους τομείς της υπόλοιπης κοινωνίας, θα πρέπει να λύνονται παράλληλα με τη λειτουργία των εταιριών.

Όπως προκύπτει τις τελευταίες μέρες, θα γίνει ένας διάλογος ειλικρινής, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταματήσει να παίζεται ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνει όπως συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους. Πιστεύω θα υπάρχει συνάντηση και συνεννόηση των αρμόδιων φορέων και της Πολιτείας ώστε και το πρωτάθλημα να συνεχιστεί αλλά και οι ποδοσφαιριστές στους οποίους όλες οι ομάδες επενδύουν εκατομμύρια ευρώ να αγωνίζονται και οι φίλαθλοι να πηγαίνουν στο γήπεδο που αποτελεί διέξοδο στην τρομερή κρίση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οι νέοι», δήλωσε αρχικά.

Για την έναρξη του Champions League και το τι περιμένει από την αναμέτρηση του «Καραϊσκάκης» με την Μαρσέιγ, ο Γιάννης Μώραλης σχολίασε: «Περιμένουμε σίγουρα τη νίκη, τίποτα διαφορετικό. Επιθυμία μας είναι να έχουμε μια καλή αρχή, οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι το απόλυτο στην έδρα, μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα έχουμε ευκαιρία για το μέλλον. Είναι δύσκολος όμιλος, δεν συμφωνώ με όσους έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν εύκολο. Είναι τέσσερις ομάδες πολύ δυνατές, μπορεί να βγεις πρώτος αλλά και εύκολα τελευταίος. Πρέπει να έχουμε υπομονή να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για τα υπέρ και τα κατά τόνισε: «Μειονέκτημα για μας είναι ότι δεν έχουμε δώσει κανένα επίσημο παιχνίδι ως τώρα και δε θα έχουμε δώσει ως την Τρίτη. Τα πλεονεκτήματα είναι η έδρα, ο κόσμος μας, η διάθεση που έχουμε και η δυναμική μας. Ελπίζουμε να υπάρχει μια κόσμια συμπεριφορά από τον κόσμο μας που θα γεμίσει το γήπεδο, μια καλή συμπεριφορά για να μην έχουμε προβλήματα ανάλογα με αυτά που είχαμε στο παρελθόν».

Για το αν υπάρχει ανησυχία τραυματισμών στο φιλικό της Παρασκευής (9/9, 20:00) με τον ΟΦΗ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επεσήμανε: «Δεν φοβόμαστε επειδή παίζουμε με τον ΟΦΗ, αλλά πολλές φορές ομάδες, αλλά και ο Ολυμπιακός για να είμαστε ειλικρινής έχουν τους παίκτες τους να υπερβάλουν εαυτούς παίζοντας πολύ δυνατά για να δείξουν στον προπονητή τους ότι αξίζουν. Πιστεύω ότι ο ΟΦΗ δεν θα έρθει με αυτή τη διάθεση αλλά για να γίνει ένας αλός αγώνας προετοιμασίας. Αν φοβόμασταν πάρα πολύ δεν θα το κάναμε. Χρειάζεται προσοχή και από τους δύο, γιατί πολλές φορές οι παίκτες της μεγάλης ομάδας έχουν αυτή τη σκέψη, να γίνει καλό παιχνίδι χωρίς χτυπήματα που μπορεί να δημιουργήσουν τραυματισμούς».

Για την κίνηση των διαρκείας τώρα που ολοκληρώνεται η διάθεσή τους είπε: «Σαφώς και είμαστε ικανοποιημένοι και από την κίνηση στους περασμένους μήνες όσο και τώρα που η διάθεση ολοκληρώνεται. Σε μια περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η μισή χωρητικότητα του `Καραϊσκάκης' και λίγο παραπάνω είναι με τα διαρκείας. Είναι πολύ ικανοποιητική η διάθεση, άλλωστε δεν είχαμε ποτέ παράπονο από τον κόσμο του Ολυμπιακού ούτε στα διαρκείας ούτε στα απλά εισιτήρια, ειδικότερα στα διεθνή παιχνίδια που είναι υπερπολλαπλάσια η ζήτηση από την προσφορά».