Ναι μεν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα με το γνωστό 4-4-1-1, ωστόσο υπήρχαν αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Συγκεκριμένα οι Χολέμπας και Φέισα ξεκίνησαν τον αγώνα αντί των Μαρκάνο και Μακούν.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλησαν από την αρχή του αγώνα, και με τη βοήθεια των οπαδών τους που είχαν γεμίσει το γήπεδο, να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού. Ωστόσο, ήταν εμφανές πως οι Πειραιώτες ήταν αρκετά επηρεασμένοι από την αγωνιστική απραξία. Οπως είναι φυσικό δεν γίνεται από τα φιλικά να αποκτήσεις αγωνιστικό ρυθμό.

Οι πρωταθλητές έπειτα προσπάθησαν να προφυλάξουν τα μετόπισθεν τους και με τη χρησιμοποίηση των Φέισα, Μοντέστο και Γέστε να θωρακίσουν τον άξονά τους. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους οι Φουστέρ και Γέστε άλλαξαν θέσεις ουκ ολίγες φορές, σε ένα τρικ του Ισπανού τεχνικού ο οποίος προσπάθησε δίχως επιτυχία να μπερδέψει τους αμυντικούς των Γάλλων.
Ο Αμπντούν από τη δεξιά πλευρά, που σε μερικές περιπτώσεις ήρθε και από την αριστερή, με τη βοήθεια του Τοροσίδη προσπάθησε να διαρρήξει την άμυνα του συγκροτήματος του Ντιντιέ Ντεσάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν ξεκίνησαν καλά, δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να ανοίξουν το σκορ έπειτα από λάθος που έγινε στη μεσαία γραμμή. Μετά το 0-1 ο Βαλβέρδε άλλαξε την τακτική του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ράφικ Τζιμπούρ αντί του Φραν Γέστε.

Ο Ισπανός προσπάθησε έτσι να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, ώστε να ισοφαρίσει τους φιλοξενούμενους. Ο «Βάσκος» ωστόσο είδε πως ούτε με την είσοδο του Τζιμπούρ οι πρωταθλητές έγιναν πιο απειλητικοί στην εστία του Μανταντά.

Ηταν εμφανές ότι έλειπε η δημιουργικότητα από τη μεσαία γραμμή. Ηταν δηλαδή επιτακτική η χρησιμοποίηση των Γέστε και Μακούν, οι οποίοι στο 67ο λεπτό πήραν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Οσο και αν προσπάθησαν ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ξεκινώντας με το… αριστερό τις υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Εξέδρα