Γράφει ο Γιάννης Γεωργάκης...

Αν νομίζουν ο προπονητής και οι παίκτες του ότι μπορούν να νικήσουν εκτός έδρας αντιπάλους όπως η Ντόρτμουντ, η Μαρσέιγ και η Αρσεναλ την οποία αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική στο Λονδίνο, ιδού η Ρόδος.

Σίγουρα πάντως δεν θα το κάνουν με εμφάνιση όπως η χθεσινή εναντίον της Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο Ολυμπιακός απείλησε ελάχιστα τη γαλλική ομάδα. Μια φάση δημιούργησε στο α΄ ημίχρονο την οποία επιπόλαια σπατάλησε ο Κέβιν Μιραλάς και μία στην επανάληψη όταν σε σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη, ο Ραφίκ Τζιμπούρ με προβολή έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το πρόβλημα των Ερυθρολεύκων εντοπίστηκε στη μεσαία γραμμή. Πριν πονέσουν τα πλευρά του Φραν Γέστε από το φοβερό τζαρτζάρισμα του Αλού Ντιαρά που σε δύναμη θύμιζε ντιρέκτ του... Μοχάμεντ Αλι, ο Ολυμπιακός κάτι προσπαθούσε να δημιουργήσει επιθετικά και οργανωμένα. Με τον ισπανό μέσο ουσιαστικά νοκ άουτ από εκείνο το σημείο, έμεινε από εμπνεύσεις και καθαρό μυαλό.

Για να ρισκάρει ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στην επανάληψη τη συμμετοχή στον αγώνα που φανερά ανέτοιμου Αριέλ Ιμπαγάσα, θα πρέπει να ήταν εντελώς απελπισμένος από τη δημιουργικότητα των παικτών της μεσαίας γραμμής. Ο Λιούμπομιρ Φέισα δεν είχε την τελική πάσα. Ο Τζαμέλ Αμπντούν που ευθύνεται για το… πούλημα της μπάλας στο γκολ των Γάλλων, έδειξε και επισήμως ότι δεν είναι κάτι περισσότερο από τον Ζαϊρί τη θέση του οποίου πήρε στο ρόστερ. Ο Νταβίντ Φουστέρ εκτός τόπου και χρόνου. Ο Μιραλάς φανέρωσε όλα τα συμπτώματα της ασθένειας των αστέρων. Ατομιστής, φλύαρος, αναποτελεσματικός, εριστικός. Το πολύ το κύριε ελέησον του οπαδικού Τύπου προς το πρόσωπό του, του έχει καταστρέψει τουλάχιστον την καθαρή σκέψη.

Στο παιχνίδι με την Μαρσέιγ η αδυναμία ανάπτυξης από τα πλάγια ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής και η απουσία του Αλμπερτ Ριέρα έβγαζε μάτια. Παίκτη με τη διείσδυση, την τελική πάσα και την κοφτερή σέντρα του ισπανού αριστεροπόδαρου που πουλήθηκε στην Γαλατασαράι, δεν έχει πλέον η ομάδα του κ. Βαλβέρδε από αριστερά, όπως δεν είχε από πέρυσι και από δεξιά .

Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η εντός έδρας ισοπαλία που παραχώρησε η Ντόρτμουντ στην Αρσεναλ. Αν δεν ισοφάριζε μάλιστα τους Λονδρέζους στην εκπνοή της αναμέτρησης, θα ήταν υπέροχα. Ακόμη όμως και έτσι, η μάχη για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, για τους Ερυθρόλευκους μόλις τώρα αρχίζει. Το τρένο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μαρσέιγ, πολύ δύσκολα θα το προλάβουν.

Πηγή: tovima.gr