Υπάρχουν δύο επιλογές. Η μια είναι η εξής: να πούμε πως όλα τελείωσαν, πως αυτός ο προπονητής δεν κάνει, πως οι παίκτες είναι υπερεκτιμημένοι, πως η διοίκηση έκανε σοβαρά λάθη και πως τέλος πάντων το «όνειρο» έσβησε και πως αυτή η ομάδα...δεν κάνει.

Η δεύτερη επιλογή είναι η εξής: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μαρσέιγ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Γιατί δεν μπορούσε; Επειδή δεν έχει καλή ομάδα ή επειδή οι παίκτες του δεν ήθελαν να κερδίσουν ένα ματς Τσάμπιονς Λιγκ; Προφανώς γιατί ήταν ανέτοιμοι.

Προφανώς γιατί έπαιζαν μετά απο 149 ημέρες το πρώτο τους επίσημο ματς και μάλιστα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Προφανώς γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα...ας μην το γράψω καλύτερα.

Διαλέγεται και παίρνετε λοιπόν μια απο τις δύο επιλογές για να δικαιολογήσετε την δεδομένη και λογική απογοήτευση απο το 0-1 με την Μαρσέιγ και απο το «μαύρο» ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγώ δεν πρόκειται να πάω στους αφορισμούς, στην «μαυρίλα», την γκρίνια, την ισοπέδωση που μας χαρακτηρίζει άλλωστε σαν λαο, που στα άσχημα διαλυόμαστε και στα ωραία πετάμε στα ουράνια. Για μένα τα πράγματα είναι απλά. Ο Ολυμπιακός έχασε απο την Μαρσέιγ γιατί απλά το βράδυ της Τρίτης στο Καραισκάκη ήταν καλύτερη η γαλλική ομάδα. Τελεία και παύλα.
Γιατί η Μαρσέιγ χωρίς να είναι κάτι τρομερό, ήταν απλά πιο έτοιμη, είχε πολύ καλύτερο ρυθμό και μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός απο την άλλη δεν είχε ρυθμό, δεν είχε λύσεις απο τον άξονα, δεν μπόρεσε να παίξει απο τα άκρα, δεν κυκλοφόρησε την μπάλα και δεν βρήκε διαδρόμους στην εστία του Μανταντά όταν έγινε το 0-1.

Καλά καλά δεν είχε το κουράγιο να αντιδράσει όπως έπρεπε μετά το 0-1. Είναι αυτή η εικόνα που είδαμε η πραγματική του Ολυμπιακού; Ο Βαλβέρδε είπε πως προσπαθούμε να βελτιωθούμε, πως δυστυχώς επηρέασε και το γεγονός ότι παίξαμε για πρώτη φορά επίσημο ματς και με παίκτες κλειδιά που δεν ήταν έτοιμοι τόσο λόγω τραυματισμών όσο και επειδή είναι λίγο καιρό στην ομάδα.

Συμφωνώ με αυτό, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται παιχνίδια να μπορέσει να βρει ρυθμό και να παίξει καλύτερα στην συνέχεια. Σίγουρα η ήττα απο την Μαρσέιγ τον βάζει με την πλάτη στον τοίχο και τον κάνει φαβορί για την...4η θέση. Και τι με αυτό όμως; Να μην παίξει τα άλλα πέντε ματς;

Να τα παίξει και τα δώσει όλα λέω εγώ, και ότι γίνει. Και αν και τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο η εικόνα του Ολυμπιακού είναι αυτή που είδαμε την Τρίτη τότε ναι, υπάρχει θέμα. Τώρα όμως είναι απλά μια ήττα απο μια πολύ καλή γαλλική ομάδα, μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα.

Βεβαίως σε κάθε ήττα υπάρχουν ευθύνες, όμως εδώ μιλάμε για ματς ειδικών συνθηκών. Πάμε παρακάτω λοιπόν, χωρίς γκρίνια, με ενότητα όπως επέλεξε σοφά και ο Μαρινάκης, όπως επέλεξε σωστά ο Βαλβέρδε όπως το ίδιο πιστεύουν και οι παίκτες.

Και επειδή διάφοροι «φωστήρες» θα βρουν την ευκαιρία να κράξουν και να εκμεταλλευτούν αυτή την ήττα για να καλύψουν το μπάχαλο που επικρατεί στον «πολυμετωπικό» και τα λοιπά συγγενή σωματεία, πίσω έχει η αχλάδα την ουρα...

Πηγή: katimagiko.gr