Champions League: Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους εξασφάλισαν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του θεσμού, με τους Καταλανούς να επικρατούν "σβηστά" με 1-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τους Ιταλούς να φεύγουν με ισοπαλία (1-1) από το Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ.

Ανάμεσα στα δύο ματς, σαφώς ανώτερο ποιοτικά ήταν αυτό της Ολλανδίας, με τον Άγιαξ να παίζει στα ίσια τη Γιουβέντους. Ο "Αίαντας" είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός αυτός που "μίλησε". Στο 45' ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε ωραία σέντρα του Κανσέλο και άνοιξε το σκορ. 

Ο Άγιαξ απάντησε άμεσα, καθώς ισοφάρισε στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου με γκολάρα του Νέρες έπειτα από φανταστική ατομική ενέργεια. Μάλιστα, για αρκετά λεπτά έπαιξε... μονότερμα τη Γιούβε, δίχως όμως να βρει το γκολ της ανατροπής. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του "Αίαντα" ήρθε στο 83', με τον Σέζνι να κάνει μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Εκέλενκαμπ, ενώ στο 85' η Γιουβέντους παραλίγο να "κλέψει" τη νίκη, αλλά ο Κόστα σημάδεψε το δοκάρι του Ονάνα.

 

 

Όσο για την αναμέτρηση του Μάντσεστερ, μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα, με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει μια "επαγγελματική" νίκη δίχως να εντυπωσιάσει κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

 

Το μοναδικό γκολ του ματς επετεύχθη στο 12', όταν ο Μέσι βρήκε τον Σουάρες με εξαιρετική σέντρα, αυτός έπιασε την κεφαλιά και ο Σο πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει. Ο Ντε Χέα αρνήθηκε δεύτερο γκολ στον Κοουτίνιο στο 36' και στο 65' ο Σουάρες αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η Μπαρτσελόνα ήλεγξε τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε και έφυγε από το Μάντσεστερ με νίκη που ισοδυναμεί με... μισή πρόκριση.