Βαγγέλης Μαρινάκης - Ολυμπιακός: Βραδιά πρόκρισης και... θριάμβου είναι η αποψινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρά το άγχος του πρώτου ημιχρόνου, «σκόρπισε» με 4-0 την Πλζεν και εξασφάλισε την παρουσία του στην Ευρώπη, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Η σημερινή νίκη ήταν ο πρώτος στόχος των Πειραιωτών για τη φετινή σεζόν, ο οποίος έπρεπε ωστόσο πάση θυσία να επιτευχθεί, τόσο για λόγους πρεστίζ όσο και για οικονομικούς λόγους. Η πρόκριση του Ολυμπιακού στον γ’ Προκριματικό γύρο μεταφράζεται σε εγγυημένα χρήματα 8 εκατ. ευρώ (τουλάχιστον – από τηλεοπτικά και εισιτήρια), χρήματα τα οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση έχει αποφασίσει να ρίξει στην αγορά για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Πλέον άνετος και έχοντας εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του παρουσία, ο Ολυμπιακός προχωράει το μεταγραφικό του πλάνο και άμεσα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sportdog.gr θα ολοκληρώσει δύο μεταγραφές παικτών, που ίσως προλάβουν και τα ματς με την Μπασάκσεχίρ στον επόμενο γύρο.



Ο πρώτος είναι ο αντι-Φορτούνης, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Γιασίν Μπενζιά της Λιλ, μία κίνηση που έχει «κλειδώσει» εδώ και μέρες και απλά στο Λιμάνι περίμεναν να φιξάρουν την πρόκριση. Από εκεί και πέρα, η δεύτερη μεταγραφή θα αφορά τον αμυντικό χαφ, όπου οι «Ερυθρόλευκοι« ψάχνουν έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχει τώρα στο ρόστερ ο Πέδρο Μαρτίνς.

Το όνομα που συζητήθηκε ήταν του Νταμπό, με τη Φιορεντίνα να ζητάει 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που κρίθηκε... απαγορευτικό. Ωστόσο, μετά τη σημερινή πρόκριση τα δεδομένα ίσως αλλάξουν και δεν αποκλείεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να δώσει το «οκ» για να γίνει η υπέρβαση. Στόχος άλλωστε δεν είναι απλά να περάσουν και την Μπασάκσεχίρ, αλλά να μπουν στους Ομίλους του Champions League (θα παίξουν πλέι οφ, μετά τους Τούρκους) και ο πρόεδρος των Πειραιωτών θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να το πετύχει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτα σκηνικά: Το... τούμπανο που «τίναξε στον αέρα» τη μεταγραφάρα του Ολυμπιακού!