Τόνε βλέπεις χοντρό. Τόνε βλέπεις με την παλιομοδίτικη αφάνα. Τόνε βλέπεις με τη φανέλα μέσα στο σορτσάκι, σαν τον παππού. Πιο αντιτουριστικός παίκτης από τον Μπίσεσβαρ δεν γίνεται, τι να κλάσει ο Ντιέγκο στο μοντέρνο φουτμπολ. Και μέχρι να καταλάβεις τι έγινε, σου ‘χει πιάσει τον πάτο κι έχει φτάσει οισοφάγο το δάχτυλο!

Τι παιχτάρα είναι αυτή ρε φίλε; Τι γίγαντας ποδοσφαιρικός είναι αυτός; Τι μορφή της στρογγυλής θεάς που έχουμε να δούμε από την εποχή του Ριβάλντο στα γήπεδά μας; Και πόσο τυχεροί είμαστε που δεν είναι αθλητής. Γιατί αλλιώς θα έπαιζε στη Μπαρτσελόνα και δεν θα τον βλέπαμε ποτέ στα μέρη μας. Ο Μπίσεσβαρ είναι παιδί ενός ανώτεροι κι ενός κατώτερου Θεού, ταυτοχρόνως…

Και αντέχει στο τεραίν βαριά εβδομήντα λεπτά. Δηλαδή ενενήντα με Λεβαδειακό και Πράσινα Πουλιά, αλλά με κανονικές ομάδες της Σουπερλίγκας εβδομήντα, βαριά εβδομήντα πέντε λεπτά. Μόνο που ο Άγιαξ δεν είναι κανονική ομάδα της Σουπερλίγκας. Ο Άγιαξ είναι μια από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σε πιέζει μέχρι να βγει η ψυχή σου απ’ τον καρύτζαφλο. Οπότε κι ο Μπίσεσβαρ, αντέχει ένα ημίχρονο.

Τι ημίχρονο όμως κι αυτό, γαμώτι! Πουτάνα τον έκανε τον Αίαντα ο Μπίσεσβαρ και δίδαξε μπάλα σε όλα τα παιδάκια. Από το χέρι τον πήρε τον ΠΑΟΚ και τον έβαλε στον δρόμο για την πρόκριση και αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι οι μεσοεπιθετικοί του (γιατί ο Άκπομ κι ο Μάτος το κάνανε το καθήκον τους), με τέσσερα γκολ θα πηγαίνανε στα αποδυτήρια οι Ολλανδοί. Αλλά δεν ήτανε…



Ως εκ τούτου ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με αυτό φυματικό 2-1 και δεν ήταν και τόσο δύσκολο για τον Άγιαξ να το ανατρέψει. Πίεση κι άλλη πίεση και κόντρα πίεση και πάρε πίεση και δώσε πίεση, ακόμη κι αυτό το κομπιούτερ ο Βαρέλα κάποια στιγμή συγχύστηκε. Κι ενώ ήταν ως τότε η κολώνα της ασπρόμαυρης άμυνας, απέκρουσε κουτουρού πάνω στο καλάμι του Χούντελαρ. Και χρήστηκε σκόρερ ο γέροντας!

Τουλάχιστον την προφύλαξε την ισοπαλία ο ΠΑΟΚ και πάει Άμστερνταμ για να πέσει μαχόμενος. Δεν τελείωσε το στόρι από το πρώτο ματς και δεν έγραψε the end ο σκηνοθέτης. Απομένουν άλλα ενενήντα λεπτά και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγάλει η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μπίσεσβαρ!

Υ.Γ. 1: Το κακό του Εσίτι είναι ότι δεν έχει δέσει ακόμη με την υπόλοιπη ομάδα. Το καλό του Εσίτι είναι ότι δεν έκλασε μέντες μετά απ’ το εβδομήντα όπως η υπόλοιπη ομάδα.

Υ.Γ. 2: Εκατό χρόνια να χτυπιέστε ότι έφταιγε ο ανάλγητος ο Λουτσέσκου που τον έβαζε σε λάθος θέση, εκατό χρόνια θα χτυπιέμαι ότι ο Ελ Καντουρί είναι μέτριος παίκτης. Και δεν έχει σταματήσει να κρύβεται στα δύσκολα.

Υ.Γ. 3: Ο Αουγκούστο ξέρει μπάλα. Θα βοηθήσει.

Υ.Γ. 4: Όλες οι επιθέσεις του Άγιαξ στο δεύτερο ημίχρονο γίνονταν από την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ. Εκεί όπου ο Ζαμπά (σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, παρεμπιπτόντως) άφηνε ακάλυπτο τον Μάτος.

Υ.Γ. 5: Αυτή η μουνάρα ο Ζιγιές θα φέρει πολλά λεφτά στο ταμείο του Άγιαξ.

Υ.Γ. 6: ‘Ένα μπράβο στον Γιαννούλη που δεν επηρεάστηκε καθόλου από τη χαζομάρα του στο πρώτο γκολ του Άγιαξ κι έπαιξε σπουδαίο ματς. Έτσι φτιάχνονται οι χαρακτήρες.

Υ.Γ. 7: Και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ μπήκαν από τρύπα στο κέντρο της ολλανδικής άμυνας. Εκεί πρέπει να χτυπήσει και στο δεύτερο ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Άγιαξ; Αυτός άναψε φωτιές στην Τούμπα - Εκπρόσωπος top φορ - Τον ήθελε ο Ολυμπιακός!